Unul dintre deserturile preferate ale tuturor, ciocolata, ar putea disparea de pe Pamant, in doar 30 de ani.
CITESTE SI: Vom avea inca un mall la Timisoara? Anuntul facut de un consultant al dezvoltatorilor imobiliari
Doua treimi din totalul de ciocolata din lume vin din vestul Africii, iar Coasta de Fildes este cel mai mare producator de cacao. Iar schimbarile climatice severe ar putea afecta serios productia de ciocolata.
Arborii de cacao se dezvolta in conditii de umiditate crescuta si cu ajutorul tonelor de apa de ploaie. Iar aceste doua lucruri ar putea deveni aproape inexistente in vestul Africii, in urmatoarele decenii.
Oficialii din Coasta de Fildes si Ghana au inceput deja sa caute solutii pentru salvarea produsului lor national, dupa ce specialistii au estimat ca lumea se va confrunta cu un deficit de cacao de 100.000 de tone in urmatorii ani, daca temperaturile vor continua sa creasca. Pentru a sustine productia de cacao, plantatiile ar trebui mutate in munti, pentru a beneficia de conditiile propice pentru dezvoltare.
CITESTE SI: Doua bulevarde mari din Timisoara isi schimba infatisarea. Cum vor arata din 2018
Citeste mai mult aici.