Opinia Timisoarei

City managerul Timisoarei: oamenii trebuie sa vada viitorul spectacol de jocuri de apa, lumini si muzica pe Bega dintr-o tribuna

TIMISOARA. Sorin Dragoi, primul city manager al Timisoarei, isi doreste cu orice pret infrumusetarea orasului, capitol la care intra si spectacolul de lumini si muzica pe Bega promis de primarul Nicolae Robu. L-a trecut chiar si in proiectul de management cu care a castigat functia de city manager.

Sorin Dragoi spune ca a trecut doua lucruri punctuale in proiectul prezentat zilele trecute in fata comisiei. Vrea un serviciu nou in cadrul Primariei: Serviciul Lucrarilor Publice, dar si un parculet pentru timisoreni pe malul Begai.

„A fost un proiect de management cu o viziune generala asupra dezvoltarii orasului Timisoara, in care am prins mai multe puncte de dezvoltare, inclusiv probleme legate de traficul rutier, tintit catre Timisoara Capitala Culturala Europeana, ceea ce ne intereseaza foarte mult, un lucru legat si de primarie, un circuit al documentelor care sa se desfasoare mult mai repede. Am avut doua lucruri punctuale, si anume crearea unui serviciu in cadrul Primariei Timisoara, un serviciu al lucrarilor publice – practic lucrarile care se vor face in oras sa fie gestionate mult mai rapid si mai eficient. Al doilea lucru punctual in proiect a fost o dezvoltare a parcului din spatele Catedralei pana catre Bega cu o gradena la malul raului Bega de unde sa se poata vedea viitorul spectacol de lumini promis si eu sper realizabil cat mai repede”, a explicat city managerul Sorin Dragoi.

Pe de alta parte, primarul Nicolae Robu spune ca in proiectul gandit de el, de realizare a acelei fantani pe Bega, exista prevazut si un loc ce va fi amenajat pentru spectatori, un graden, o mini-tribuna pe malul Begai.

„In proiectul acela de realizare a sistemului de apa, lumina, muzica, foc – ce-o mai fi – exista prevazut inclusiv un loc pentru spectatori. Sigur ca nu va fi un loc imens. Va fi cu o desfasurare de-a lungul malului Begai, astfel incat sa asigure o buna vizibilitate a spectacolului”, a dezvaluit Robu.

Sunt si probleme insa. Inca nu s-au gasit bani pentru spectacolul de apa, muzica si lumini pe Bega. Primarul il vrea neaparat facut cu bani din bugetul local, city managerul orasului spune ca trebuie atrase fonduri si din alte locuri.

„Am avut discutii cu reprezentantii de la BERD, le-am facut propuneri celor de la KPMG sa ne gaseasca surse de finantare care ne-ar putea ajuta pentru proiecte, am incercat sa lucram cu profesionisti care se ocupa de asa ceva pentru atragerea de finantari”, a mai spus Sorin Dragoi.

Cert este ca fantana pe Bega nu va fi realizata anul acesta. Specialistii din primarie inca lucreaza la buget si fondurile abia ajung pentru cofinantarile proiectelor europene.

„Inca nu am terminat bugetul. Vom vedea exact pe ce fonduri putem sa ne bazam si daca va intra anul acesta sau daca va ramane pentru anul viitor. Noua ne trebuie bani multi pentru a sustine proiectele europene la inceput. In momentul de fata nu exista decat posibilitatea veniturilor proprii. Vom vedea daca pe programele pe fonduri europene pentru 2014 – 2020 vor fi eligibile cheltuieli de acest gen. Daca vor fi eligibile, atunci desigur ca preferam sa intarziem si sa realizam acest sistem din bani europeni. Daca anul acesta nu ne vom putea permite sa alocam fonduri pentru acest proiect – pentru ca prioritare sunt proiectele europene pe care le avem si alte proiecte pe care vrem sa le facem din venituri proprii – nu va intra anul acesta. E o anumita prioritizare pe care o fac rational, si nu sentimental”, a conchis Robu.

Va reamintim ca spectacolul de jocuri de apa, lumini si muzica pe Bega ne-ar costa pe putin 2 milioane de euro. S-au gasit deja 2 firme care doresc sa-l amenajeze: una spaniola si alta germana.

CITESTE SI: 2 milioane de euro costa spectacolul de jocuri de apa, lumini si muzica pe Bega pe care il vrea primarul Timisoarei Nicolae Robu. Vezi in ce stadiu e proiectul si cine il va realiza!

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version