La inaugurare au participat doar 10 pensionari, insa numarul lor va creste, promit reprezentantii acestora. Din doua in doua saptamani, „inteleptii” din Timisoara, asa cum le spune seful postei, vor fi consultati de medicii institutiei, iar pe viitor ar putea participa si la cursuri de limbi straine. Clubul pensionarilor va fi dotat cu cele necesare, pentru ca persoanele de varsta a treia sa aiba un loc unde sa-si petreaca timpul. In plus, Nelu Balas, seful Directiei Regionale de Posta va organiza audiente, pentru a afla ce probleme au pensionarii si pentru a incerca sa-i ajute.
„Urmeaza sa ne intalnim pe domenii de activitate, impreuna cu alte organizatii care se ocupa de pensionari. Suntem destul de multe si vom stabili si dotarile de care mai avem nevoie. Trebuie sa alegem si o persoana care sa-l administreze. Ne bucuram ca avem dovezi privind grija pentru persoanele varstnice. Sunt certitudini, nu promisiuni”, a explicat Mihail Punga, directorul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor.
Si presedintele Asociatiei Seniorilor, Nicu Vlad, spune ca locatia va fi impartita pe zilele saptamanii, in mod egal, pentru ca activitatile sa se desfasoare dupa un calendar. Pensionarii din Asociatia Seniorilor se implica in toate activitatile de pe agenda culturala a judetului Timis si au si o nemultumire, si anume aceea ca nu se pot ocupa de cele ale Timisoarei. „Primaria a raspuns intotdeauna negativ ca noi sa ne ocupam si de agenda culturala a orasului, dar le multumim celor de la CJT ca ne suporta si ne primesc in activitatile judetene”, a marturisit Nicu Vlad.
„Inteleptii” Timisoarei spun ca in doua saptamani vor avea si un program si vor incepe sa isi piarda timpul impreuna la Clubul Pensionarilor.