Opinia Timisoarei

Cod Rosu de furtuna, ploi torentiale si grindina in Timis. Zonele vizate

TIMIS. Alerta de furtuna. Meteorologii au emis un Cod Rosu de vreme severa pentru mai multe localitati din judetul Timis, joi seara.

Sunt anuntate ploi torentiale insotite de grindina si frecvente descarcari electrice, iar vantul va sufla, la rafale, chiar si cu 100-120 km/h. Sunt vizate localitatile Deta, Gataia, Ciacova, Peciu Nou, Jebel, Liebling, Jamu Mare, Denta, Sacosu Turcesc,
Banloc, Victor Vlad Delamarina, Giulvaz, Tormac, Uivar, Sag, Moravita, Voiteg, Ghilad, Birda, Livezile, Foeni, Otelec, Stiuca, Padureni, Nitchidorf, Parta si Giera.

Avertizarea intra in vigoare la ora 22.00 si este valabila pana la ora 23.00, insa este posibil sa fie prelungita.

IGSU a transmis mesaj de avertizare a cetatenilor din zonele vizate, prin sistemul Ro-Alert.

La nivelul Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis au fost dispuse urmatoarele masuri:
– activarea Grupei Operative din cadrul Centrului Operational Judetean incepand cu ora 22:00;
– instiintarea U.A.T-urilor vizate de Codul rosu pentru punerea in aplicare a masurilor proprii prevazute de planurile in vigoare in astfel de situatii de urgenta, precum si alte autoritati cu atributii in domeniul situatiilor de urgenta;
– cresterea capacitatii operationale la nivelul fiecarei subunitati, precum si ridicarea nivelulului de operationalizare a tehnicii din dotare, specifica tipurilor de risc posibile in urma avertizarilor meteorologice primite.

 

Exit mobile version