Opinia Timisoarei

Colliers International: Comunitatea creata de o cladire de birouri poate avea impact direct in cultura organizaționala a companiilor chiriase

București, noiembrie 2018: Conceptul de viață la birou este într-o continuă transformare, atât prin prisma resurselor alocate de companii pentru retenția și recrutarea angajaților, cât și prin prisma serviciilor pe care proprietarii clădirilor de birouri încep să le ofere pentru a facilita dezvoltarea unei comunități la nivel de proiect. Acest lucru poate avea beneficii directe în cultura organizațională a companiilor care au sediile în astfel de clădiri de birouri, arată datele Colliers International, lider pe piața de property management în sectorul de birouri.

„Observăm o atenție tot mai marepentru calitatea timpului petrecut la birou. Este un dublu efort: atât din partea companiilor pentru orele pe care angajații le petrec în sediul propriu, cât și din partea  proprietarilor de birouri pentru experiența oferită pe parcusul întregii zile de lucru în clădire și în spațiile exterioare aferente proiectului. Prin urmare, rolul unui property manager merge dincolo de a asigura o clădire funcțională, el trebuie acum să faciliteze experiențe prin crearea unei comunități la nivel de proiect”, a declarat Oana Adjudeanu, Director Property Management în cadrul Colliers International Romania.

La începutul acestui an, compania de consultanță imobiliară Colliers International a fost desemnatăsă administreze proiectul de birouri Vox Technology Park din Timișoara, asigurând servicii complete de property management, de la managementul relației cu chiriașii, la supervizare operațională, servicii financiare și raportare către proprietar.

Vox Technology Park din Timișoara este unul dintre proiectele care a regândit experiența angajaților la birou. Spre exemplu, vinerea organizează MovieDay, în alte zile au avut loc cursuri de software pentru programatori în cafeneaua de la parterul clădirii, iar pe timp de vară a găzduit filmările pentru Faci sau Taci, în regia lui IuraLuncașu. Pe lângă activități specifice, comunicarea cu chiriașii se desfășoară într-o notă caldă și amuzantă, cu diverse vizualuricare promovează o viața fericită, așa cum este firesc într-o cultură organizațională sănătoasă”, a adăugat Oana Adjudeanu.

 „Toate aceste activități au ca scop crearea unor comunități în jurul proiectului de birouri, așa cum avem o comunitate în jurul casei unde locuim. Este în natura umană să ne dorim relații apropiate cu cei cu care împărțim un spațiu fizic și ceea ce vedem tot mai des este că această comunitate creată de o clădire de birouri începe să aibă un impact direct și relevant în cultura organizațională a companiilor chiriașe”, a încheiat Oana Adjudeanu.

Vox Technology Park a fost finalizat la începutului anului 2018 și are o suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați, fiind dezvoltat de către Vox Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Proiectul oferă facilități unice, precum posibilitatea identificării biometrice printr-o aplicație care generează o cheie de acces de tip QR code în urma recunoașterii faciale sau a amprentei, dar și avantaje competitive pentru angajați, ca spații și dușuri pentru bicicliști, foodcourt și sală de fitness, spații comerciale și de servicii. Printre chiriașii Vox Technology Park se numără: Recesio Nobilis, Data Group, Puppet Labs, Kilometro Zero, Saima Group, Nis Petrol și Le Manoir.

Recent, proiectul a primit premiul secțiunii Arhitectura Construcțiilor Publice în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură, devenind primul proiect imobiliar de mari dimensiuni care primește cea mai înaltă distincție din partea Uniunii Arhitecților din România.Vox Technology Park este primul proiect imobiliar din Timișoara care obține certificarea internațională pentru clădiri sustenabile BREEAM Interim cu calificativul Excellent, cu un punctaj de 85,59%, acesta fiind cel mai mare punctaj acordat vreodată în România unui proiect imobiliar.

Portofoliul administrat de Colliers International mai include, pe lângă Vox Technology Park, proiectele de birouri The Landmark, The Bridge – faza I, Phoenix Tower și Construdava, Art Business Center (Ponderas Academic Hospital), Hermes Business Campus, Green Court, Ethos House, Polonă 68, Allianz Office Building Brașov și Ștefan cel Mare Building, precum și trei parcuri industriale în Timișoara, Brașov și Arad.

***

Despre Colliers International

Colliers International Group Inc. (NASDAQ: CIGI) (TSX: CIGI) este unul dintre liderii globali în domeniul consultanței imobiliare, cu peste 13.000 specialiști care lucrează în 69 de țări. Colliers este compania globală de servicii imobiliare și de administrare a investițiilor cu cea mai rapidă creștere, cu venituri corporate de 2,3 mld. dolari (2,7 mld. dolari inclusiv afiliați) în 2017. Cu o cultură întreprinzătoare și cu o echipă valoroasă, specialiștii Colliers oferă o gamă largă de servicii clienților finali, dezvoltatorilor și investitorilor din întreaga lume, iar prin intermediul platformei de servicii de gestionare a investițiilor au sub administrare active ale celor mai respectați investitori imobiliari instituționali, cu o valoare totală de peste 25 mld. dolari.

Specialiștii Colliers gândesc diferit, împărtășesc idei excelente și oferă sfaturi inovative care ajută clienții să accelereze succesul. Colliers International a fost inclusă în top 100 companii outsourcing de către International Association of Outsourcing Professionals pentru 13 ani consecutiv, mai mult decât oricare altă companie de consultanță imobiliară. Compania Colliers a fost, de asemenea, considerată cel mai bun property manager la nivel global de către CommercialProperty Executive pentru doi ani la rând.

Compania Colliers este condusă de o echipă de management experimentată, cu dețineri importante de acțiuni și cu un istoric dovedit, aducând acționarilor randamente anualizate de peste 20% pentru mai mult de 20 de ani.

 Mai multe detalii despre Colliers International pe www.colliers.ro, Facebook si LinkedIn.

Exit mobile version