Opinia Timisoarei

Colterm are pe stoc carbune pentru a incalzi Timisoara o luna si jumatate. Da asigurari ca aprovizionarea continua

TIMISOARA. Locuintele, scolile, spitalele si alte institutii vor fi incalzite fara probleme in aceasta iarna, da asigurari Colterm. Conducerea companiei de termoficare anunta la inceputul lunii octombrie ca are stocuri de carbune pentru o luna si jumatate, in cazul in care va porni maine furnizarea de caldura in regim continuu.

CITESTE SI: Colterm cumpara transport pentru carbunele cu care sa incalzeasca Timisoara. Licitatie de 3 milioane si jumatate de euro 

Reprezentantii Colterm adauga ca au si contracte ferme prin care sa se asigure necesarul de combustibil si pentru celelalte luni din sezonul rece 2024-2025. Aceasta in conditiile in care se ard cam 1500 de tone de carbune intr-o zi de iarna nu foarte geroasa.

În ce privește asigurarea cu combustibil necesar producerii de energie termică pentru sezonul rece noiembrie 2024 – martie 2025, Colterm are în depozite 71.000 tone de cărbune și 68.500 Mw. gaz, plus contracte pentru a asigura întreaga cantitate necesară.
În contextul temperaturilor exterioare în ușoară scădere, Colterm pregătește și probele la cald ale instalațiilor de încălzire„, transmite conducerea Colterm.

In 2023, furnizarea caldurii a fost pornita in 16 octombrie din cauza scaderii drastice a temperaturilor exterioare la Timisoara.

Colterm anunta ca a incheiat probele la rece si ca au fost descoperite probleme in unele zone, iar echipele de interventie lucreaza pentru remedierea lor.

Conducerea companiei de termoficare adauga ca au fost cumparate cerificatele de poluare aferente anului 2023.

Raman datorii uriase la Colterm: 55 de milioane de euro – amenzi si certificate necumparate pentru anii precedenti

Problemele pentru Colterm nu s-au incheiat, insa. Deocamdata contestate, au ramas de platit primele doua amenzi pentru necumpararea certificatelor verzi de catre administratia Fritz pentru 2020 si 2021 (una de 21 de milioane de euro si alta de 14,5 milioane euro), precum si integral tichetele propriu-zise aferente acestor ani. Pentru anul 2020, nu s-au cumparat certificate de emisie gaze cu efect de sera in valoare de 9 milioane de euro, iar pentru 2021 de alte 11 milioane euro. Acestora li se adauga si alte datorii ale Colterm.

Exit mobile version