Opinia Timisoarei

Colterm cumpara transport pentru carbunele cu care sa incalzeasca Timisoara. Licitatie de 3 milioane si jumatate de euro

TIMISOARA. Societatea de termoficare are nevoie de transport pentru carbunele necesar sa incalzeasca Timisoara si sa asigure apa calda in 2025. A lansat o licitatie pentru gasirea unei companii care sa puna la dispozitie trenurile cu care sa aduca combustibilul.

CITESTE SI: La aproape 1 an de cand Pasajul Solventul din Timisoara trebuia sa fie gata, a ajuns abia la jumatate realizarea piesei cu care se va strapunge pamantul de sub cele 10 linii de cale ferata. Operatiunea, amanata cu o luna. Video 

Este vorba de o cantitate estimata de 200.000 de tone de lignit.

Conform documentatiei din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, Colterm vizeaza transport feroviar de carbune energetic tip lignit pentru urmatoarele 12 luni:
– pe relatia Dudas – rampa de descarcare LFI CET Sud Timisoara: 10.000 de tone;
– pe relatia Motru Est – rampa de descarcare LFI CET Sud Timisoara: 150.000 de tone,
– pe relatia Episcopia Bihorului – rampa de descarcare LFI CET Sud Timisoara: 40.000 tone.

Valoarea estimata a contractului este de 14.688.600 lei fara TVA, adica aproape 3 milioane si jumatate de euro cu TVA.
Companiile interesate isi pot depune ofertele pana in 31 octombrie.

In perioada de iarna, pentru a asigura caldura si apa calda in sistem centralizat, in locuintele fara centrala termica, respectiv in scoli, spitale si institutii, Colterm are nevoie sa arda cel putin 1500 de tone de carbune pe zi.

La 1 septembrie, conducerea companiei anunta ca pentru aceasta iarna avea in depozit 53.000 de tone de combustibil pentru CET Sud si contracte ferme ca sa acopere necesarul de carbune la Timisoara, dar si gaze naturale cu care sa arda combustibilul.

Exit mobile version