TIMISOARA. Vor sa locuiasca in apartamente ori case noi, insa mai departe de tumultul orasului, si aleg sa investeasca in comunele din jurul Timisoarei.
Cererea pentru locuinte nou-noute in zonele rezidentiale din vecinatatea Timisoarei e in continua crestere, astfel ca dezvoltatorii nu mai prididesc cu ridicarea de blocuri si amenajarea de case in aceste zone.
Nu intamplator timisorenii se orienteaza spre aceste locuinte. Terenurile sunt la preturi mai rezonabile decat in oras, iar birocratia la primariile din jurul Timisoarei mult redusa cand vine vorba de obtinerea de autorizatii de constructie si tot felul de avize necesare.
Anul trecut, cele mai multe locuinte noi finalizate si livrate proprietarilor in localitatile din vecinatatea Timisoarei s-au inregistrat la Dumbravita.
Comuna din nordul orasului este urmata indeaproape de una din sud, Girocul, unde, de asemenea, au fost terminate aproape 1.000 de case si apartamente in 2017.
Potrivit imobiliare.ro, cu 3.484 de locuinte noi finalizate si predate in localitatile limitrofe anul trecut, Timisoara se situeaza pe locul 2 in tara la evolutia acestui segment rezidential, dupa Cluj Napoca.
Dumbravita, comuna de langa Timisoara care va ajunge la 50.000 de locuitori in urmatorii 10 ani
Primarul din Dumbravita, Victor Malac, spune ca interesul pentru frumoasa comuna din vecinatatea Timisoarei, este in continuare urias.
„Este inca foarte mult loc de construit in Dumbravita. Daca se mobileaza toate PUZ-urile, ajungem la 50.000 de locuitori. Acum sunt cam 11.000 cu buletin de Dumbravita, neoficial sunt vreo 16-17.000 de locuitori„, spunea edilul Victor Malac, nu demult, in emisiunea INTERVIURILE TIMISOAREI.
Celor aproape 20.000 de suflete care traiesc acum in Dumbravita, cu sau fara buletine pe comuna, li s-ar putea adauga inca aproape 30.000 in urmatorii ani. Primarul explica si cum a facut acest calcul.
„Anul trecut, in 2017, am dat 1.000 de autorizatii de constructii. Daca luam in calcul 3 persoane per imobil, inseamna 3.000 de persoane intr-un an mutate in Dumbravita. In 10 ani ajungem acolo. De aceea, vom trece la investitia majora in noua retea de alimentare cu apa ce va fi proiectata pentru a asigura necesarul pentru 60.000 de locuitori. Contractul prin PNDL 2 a fost iscalit la inceputul verii. Avem asigurati 5 milioane de euro pentru: reabilitare retea de apa, statie de tratare, statie de pompare si retea de distributie. Va fi gata pana in anul 2020„, dadea recent asigurari primarul Victor Malac.