TIMISOARA. Program anemic de Ziua Timisoarei. Reprezentantii Primariei Timisoara au stabilit programul exact pentru ziua orasului, care tine, de fapt, 3 zile. Printre artistii care urca pe scena din Piata Victoriei se numara si Antonia cu 3rei Sud Est.
Ca in fiecare an, timisorenii sunt invitati sa alerge pe timp de noapte, urmand sa treaca si prin pasajul subteran de la Michelangelo. Crosul nocturn a ajuns la cea de-a patra editie. Cine vrea sa participe trebuie sa plateasca 20 de lei. Se va alerga pe o distanta de aproape 4 kilometri, incepand cu ora 22:00, sambata, 1 august, din fata Primariei Timisoara, pe traseul: str. 20 Decembrie 1989 – Bv. Vasile Parvan, pe sub pasajul Michelangelo, continuare pe Bv. Corneliu Coposu, intoarcere la fantana de la pasarela din Parcul Copiilor, Bv. Corneliu Coposu, pe sub pasajul Michelangelo – Bv. Vasile Parvan, Podul Mihai Viteazul, str. 20 Decembrie 1989, finish Primarie Bv. C.D. Loga nr. 1.
Manifestarile debuteaza sambata seara, incepand cu ora 20:00, cu concertele Alinei Eremia, Deepcentral, Antonia si 3rei Sud Est. Din program nu lipsesc dezvelirile de busturi si sedinta festiva a consiliului local, care se va desfasura in Sala Mare a Senatului Universitatii Politehnica Timisoara. Weekendul se va incheia cu un spectacol de artificii.
Ziua Timisoarei, 3 august, a devenit ziua orasului prin HCL nr. 217 din 1999, celebrand, de fapt, ziua de 3 august 1919, momentul in care au intrat trupele romanesti in Timisoara pentru instaurarea administratiei romanesti.
Iata programul!
1 august – sambata:
Casa de Cultura a Municipiului Timisoara – Sala Lira
11.00 – Expozitie – Asociatia Artistilor Plastici „Romul Ladea”
Program actiuni sportive
„Cupa oraselor infratite” – turneu de mini fotbal cu echipe de amatori
09.00 – 17.00 Baza Sportiva Colterm. Participa echipe reprezentand Municipiul Timisoara si echipe invitate care reprezinta orasele infratite si partenere.
Piata Victoriei
20.00 concerte: Alina Eremia, Deepcentral, Antonia si 3rei Sud Est
22.00 Crosul nocturn Timisoara
2 august – duminica:
Teatrul de Vara din Parcul Rozelor
19.00 Fanfara Timisoara Big Band
20.00 Concert extraordinar Ansamblul Timisul
Piata Victoriei
20.00 – concerte
Orchestra de tineret a municipiului Timisoara alcatuita din elevi ai Colegiului de Arta Ion Vidu si studenti de la Facultatea de Muzica, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.
Repertoriul abordat: teme muzicale din filme celebre si hituri pop aranjate intr-o maniera simfonica. Dirijor prof. Laurentiu Muntean, coordonator prof. Alina Cuibariu Jumuga.
The Weekend Band o trupa timisoreana care canta coveruri si melodii proprii. in urma cu 6 ani s-au pus bazele acestui proiect, membrii formatiei sunt: tobe – Marios Fulop, bass – Tibor Aranyi, clape – Vincentiu Ghergulov, chitara – Alex Bejenaru si voce – Razvan Munteanu.
Love Hunters o trupa de blues cu influente punk infiintata in anul 1987 in Novi Sad, Serbia componenta: Milan Mumin – vocal, Vlada Jovanov – chitara bass, Aleksandar Medan – chitara, Robert Radic – tobe, Marion Kalin- chitara.
Foc de artificii
3 august – luni
Parcul Central
09.00 – ceremonial militar, fanfara Garnizoanei Timisoara
Dezvelire busturi: Pius Brinzeu (unul dintre cei mai buni chirurgi pe care i-a dat scoala de medicina timisoreana, activitatea sa medicala a facut din Timisoara unul dintre cele mai importante centre de flebologie din tara si din Europa. A contribuit la infiintarea Institutului de Medicina din Timisoara, apoi a Spitalului Judetean si a Centrului de Cercetari Experimentale, sculptor Aurel Gheorghe Ardeleanu) si Anghel Dumbraveanu (poet, prozator, eseist si traducator, personalitate de seama a culturii romane contemporane, ilustru reprezentant al generatiei literare `60, care a contribuit la schimbarea cursului poeziei romanesti neo-moderne, sculptor Aurel Gheorghe Ardeleanu)
Sala Mare a Senatului Universitatii Politehnica Timisoara, et.1, Piata Victoriei nr.2
11.00 sedinta Festiva – Decernarea Titlului de Cetatean de Onoare doamnei Coleta de Sabata, prima femeie rector a Universitatii Politehnica din Timisoara, in perioada 1981-1989, stralucit cercetator, om de cultura si personalitate stiintifica de renume, decernarea Titlului de Cetatean de Onoare domnului Aurel Tiberiu Ceia (profesor, renumit solist vocal, reprezentant de seama al muzicii populare din Banat), decernarea Titlului de Cetatean de Onoare domnului Stefan Dragulescu, fost ministru al sanatatii, fost rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara si initiatorul infiintarii Institutului de Cardiologie din Timisoara in 1994 si decernarea post-mortem a Titlului de Cetatean de Onoare lui Ioan M. Anton, profesor, vicepresedinte al Academiei Romane, fost rector al Institutului Politehnic Timisoara.
Piata Victoriei
19.00 Blues pentru Timisoara- concert