„La Primaria Timisoara nu se respecta nicio hotarare de consiliu. Noi participam, le votam pe cele care le consideram oportune, dar le votam si ele nu se respecta. Am cerut ancheta la Casa Muhle, nu s-a facut, am cerut expropriere, nu s-a demarat. Nici CJT nu a demarat ancheta din care sa rezulte motivele pentru care aceasta casa a ajuns in acest fel. Acvariul trebuia sa plece de mult de acolo, exista HCL, a expirat contractul. Clientul a primit teren pentru mutare, insa nu l-a eliberat pe celalalt. De anul trecut, din iunie, contractul cu acvariul este expirat, de atunci stau ilegal acolo, trebuie scosi afara cu buldozerul. Afacarea are radacini adanci in Executivul primariei si asta e motivul pentru care se sta cu piciorul pe frana si initiativele bune ale primarului sunt obstructionate de unii angajati ai PMT. Consilierii au ajuns sa nu mai aiba valoare iar un director de directie refuza sa puna in aplicare o hotarare„, a declarat Purceld, fara insa a mentiona vreun nume.
Purceld a fost nemultumit si de actiunile Primariei Timisoara in privinta competitiei Capitala Culturala Europeana.
„Inclusiv aceasta actiune s-a oprit si vad ca atunci cand e vorba de UE ne uitam la bulgari, asa cum cand e vorba de Timisoara Capitala Culturala ne uitam la aradeni si vedem cat de agresivi sunt aradenii in a organiza si prezenta valorile locale pentru aceasta competitie, pe cand noi nu facem nimic. Am umplut o straduta aici, am pus doua chioscuri pe ea si am facut-o pietonala. Primaria Timisoara a facut foarte putin pentru Timisoara din proiectele discutate initial„, este de parare Purceld.
In replica, primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, spune ca se face lobby pentru ca Timisoara sa devina Capitala Culturala si ca primaria are proiecte pentru a schimba fata orasului.
„E firesc ca opozitia sa critice puterea. Noi pregatim orasul pentru asta, ei ar trebui sa se intrebe ce ar trebui facut si noi nu facem. Daca cineva isi inchipuie ca transformam orasul doar cu actiuni de lobby, se inseala. Am facut lobby, am avut intalniri cu 30 de ambasadori in jumatate de an. Nu stiu daca cineva a mai facut atat lobby. Eu cred ca noi am facut ce trebuie, numai ca aceasta candidatura e una care se pregateste cu truda si trecand in agenda noastra de proiecte, nu poti fi Capitala Culturala cu toate cladirile din Piata Victoriei cojite, nu poti fi Capitala Culturala cu pavajele din zona istorica toate denivelate, cu strazile din zona istorica retea de parcare si nu altceva, cu sistemul de trafic pe care il are Timisoara la ora actuala. A fi Capitala Culturala inseamna a fi un oras turistic, comercial si cultural in egala masura, ori nu vin turistii sa isi consume timpul in trafic. Tot ce facem noi, marile proiecte pe care le-am anuntat inseamna pregatire temeinica a dosarului de candidatura„, a declarat primarul Nicolae Robu.
In data de 20 decembrie 2012, Timisoara s-a inscris oficial in competitia Capitala Culturala Europeana pentru anul 2021, iar in februarie, acest an, Asociatia Timisoara Capitala Culturala in 2021 a anuntat ca are un nou presedinte, dr. Simona Neumann.
CITESTE SI: Timisoara intra oficial in cursa pentru Capitala Culturala Europeana in anul 2021
CITESTE SI: Ce strategii va adopta Timisoara pentru a deveni Capitala a Culturii Europene in 2021!