Opinia Timisoarei

Consultanta de 25 de milioane de euro la Agentia Nationala de Investitii in Sanatate, o institutie cu 5 milioane de euro buget. ‘Mostenirea’ lasata de USR. Rafila a sesizat Corpul de Control al premierului

Ministrul Sanatatii  acuză USR de un ”tun” de 25 de milioane de euro dat prin PNRR. Alexandru Rafila a declarat ca niciun angajat al Ministerului nu a lucrat si nu a vazut PNRR, fiind descoperite ”destul de multe lucruri ciudate” in privinta unui proiect negociat in mandatele ministrilor USR de la Sanatate pentru a fi prins in Programul National de Redresare si Rezilienta.

Alexandru Rafila sustine ca, de multe ori, valoarea consultantei este mai mare decat valoarea obiectivului, dand exemplul unui proiect de cinci milioane de euro cu consultanta e 25 de milioane. ”Am pus documentele la dispozitia Corpului de Control al prim-ministrului”, a afirmat Rafila.

CITESTE SI: Singura unitate sanitara din vestul tarii unde se face radioterapie cu anestezie generala pentru copiii bolnavi de cancer e in Timisoara

Am gasit si noi destul de multe lucruri ciudate. În primul rand, ca nu am avut acces la documentele acestui program si ceea ce a fost foarte ciudat pentru toata lumea care lucreaza in Ministerul Sanatatii este ca niciun angajat din Ministerul Sanatatii nu a lucrat sau nu a fost informat referitor la acest program. Pare destul de ciudat. A fost lucrat pe persoana fizica, nu stiu exact cum a fost lucrat, in primul rand. Şi al doilea element este legat de faptul ca de multe ori valoarea consultantei este mai mare decat valoarea obiectivului”, a declarat Alexandru Rafila.

Intrebat despre ce este vorba, Rafila a explicat ca la Agentia Nationala de Investitii in Sanatate numai consultanta a costat 25 milioane de euro, in timp ce finantarea este de doar 5 milioane de euro.

La Agentia Nationala pentru Investitii in Sanatate, functionarea agentiei este finantata cu 5 milioane de euro si consultanta cu 25 de milioane de euro. Asa a fost facut contractul. Deocamdata am pus documentele la dispozitia Corpului de Control al prim- ministrului”, a mai declarat Rafila.

Sursa: News.ro

Exit mobile version