Carnea rosie reprezinta un factor important de risc in aparitia cancerului. Chiar si persoanele care mananca jumatate din cantitatea de carne rosie recomandata sunt expusi riscului de aparitie a cancerului si a bolilor de inima, potrivit www.antena3.ro.
Consumul de carne rosie procesata, precum carnatii sau salamul, poate creste riscul aparitiei acestor boli mortale cu aproape 20%. Si asta chiar in cazurile in care este consumata in cantitati reduse, arata cercetatorii Universitatii Harvard.
Oamenii de stiinta mai arata ca riscul de deces in cazul persoanelor care mananca in mod constant fripturi este cu 12% mai crescut decat in cazul oamenilor care nu consuma carne.
Potrivit studiului, reducerea cantitatii de carne rosie din dieta oamenilor la 42 de grame zilnic (echivalentul unei fripturi pe saptamana) ar putea preveni unul din zece decese in cazul barbatilor si unul din 13 decese in cazul femeilor.
“Studiul ne demonstreaza ca produsele din carne rosie ar trebui eliminate din dieta zilnica sau cantitatea acestora ar trebui redusa semnificativ”, a declarat doctorul Frank Hu, co-autor al studiului.
Carnea rosie contine un nivel ridicat de grasime saturata, iar bacon-ul si salamul contin foarte multa sare. Variantele recomandate de medici pentru o alimentatie echilibrata includ carnea de pasare si pestele.