TIMISOARA. Cu 203 metri lungime si 26,5 latime, cu cate doua benzi pe fiecare sens de circulatie, pasajul rutier pe sub Iulius Town Timisoara, deschis traficului la sfarsitul verii, isi asteapta completarea. Primaria Timisoara trebuie sa realizeze portiunea dinspre Piata Consiliul Europei, catre Circumvalatiunii, si iesirea pe bulevardul Antenei, in baza unui proiect intocmit tot de cei de la Iulius Town si oferit gratuit municipalitatii.
Primarul Nicolae Robu anunta in primavara ca si-ar dori ca Piata de la centrul bancar sa devina pietonala, iar continuarea pasajului facut de investitorul privat sa fie chiar pe niveluri, ca sa scoata traficul dinspre Demetriade catre Circumvalatiunii – Torontalului si Aradului. In plus, edilul atragea atentia si asupra posibilitatilor financiare ale municipalitatii de a duce la bun sfarsit o lucrare de infrastructura de o asemenea anvergura.
Acum, Nicolae Robu spune ca asteapta sa primeasca proiectul pentru continuarea pasajului rutier de la proiectantii Iulius Town, conform intelegerii cu investitorul.
„Investitia aceasta minunata numita Iulius Town, care e o mandrie pentru Timisoara, a fost conditionata pentru ca dincolo de beneficitatea ei, ea atrage acolo foarte multa lume. Or, noi aveam in plan sa facem inelul 2 de trafic si am spus ca pot face tot ce au propus, dar trebuie sa faca si un pasaj subteran, ca sa aiba la suprafata un domeniu neintrerupt, pentru ca dupa, noi facem inelul 2, ca nu putem renunta la el. Au facut. Si am mai pus o conditie: si ne dati si proiectul pentru pasajul din Consiliul Europei. Nu am primit inca acel proiect. Proiectantii lor lucreaza. Trebuie sa ne intelegem, ei s-au concentrat pe finalizarea acestui proiect„, a spus primarul Nicolae Robu in INTERVIURILE TIMISOAREI.
In privinta constructiei, dincolo de primirea proiectului, care trebuie supus aprobarii Consiliului Local, edilul sef a facut trimitere si la greutatea cu care se angajeaza o firma sa faca o asemenea lucrare, trecand prin toate etapele impuse institutiilor de stat, pe calea licitatiilor care cer timp si comporta o multime de riscuri.
„Intrebati-va de ce noi trebuie sa repetam unele licitatii si de 6 ori? Pentru ca merge foarte bine sectorul privat, este foarte mult de lucru acolo si firmele prefera sa lucreze cu sectorul privat pentru ca se plateste mult mai mult, nici nu isi fac griji ca sunt controale peste controale. In alta parte e posibil sa se faca intelegeri necurate si sa se castige nemeritat. La o investitie privata are loc o intalnire intre responsabilul de investitie si firmele interesate. Nu pretul e important, repuatia e cea mai buna. Stau de vorba cu cine vor ei dintre reprezentanti si spun ca vor sa termine lucrarea intr-un an, cat ma costa? Omul isi face calculele, sa lucreze ziua, noaptea, sa aiba oameni calificati, utilaje performante si spune ca cere atat. Discuta, se poarta negociere si bat palma. Noi nu putem face lucrul asta. Noi facem licitatie, plecam de la niste plafoane de pret pe care le stabilesc proiectantii, nu pot fi depasite si se dovedeste cateodata ca facem de 3-4 ori licitatia si nu vine nimeni„, a precizat primarul Nicolae Robu.