Opinia Timisoarei

Contra unui abonament de 75 de lei pe luna, Retim poate ridica de la cetateni iarba si crengile rezultate din curatarea gradinilor la Timisoara. Perioada in care va opera serviciul

TIMISOARA. Dupa ce Primaria Timisoara a reziliat inca din primavara contractul cu firma Transclean, care aduna gratuit de la oameni, direct de la poarta, deseurile vegetale rezultate din curatarea gradinilor, singura solutie ramasa cetatenilor era dusul sacilor cu iarba ori frunze la cele 4 centre de colectare ale Retim.

Nu toti insa au masini cu care sa transporte deseurile vegetale, iar multe proveneau chiar din munca voluntara a timisorenilor care ingrijesc spatiile verzi din jurul blocurilor.

CITESTE SI: Va fi padure de blocuri cu peste 1.000 de apartamente pe terenul pe care Dominic Fritz il curata ca sa-l… ‘redea’ timisorenilor. Cei mai fericiti sunt proprietarii parcelei invecinate

In vara, ADID, Retim si Primaria Timisoara au analizat o solutie pentru rezolvarea acestei probleme.

Astfel, a fost supusa marti aprobarii Consiliului Local Timisoara o modificare a Contractului de delegare prin concesiune a activitatii de colectare si transport deseuri pentru a se introduce noul flux, acela pentru vegetale provenite din gradinile si curtile private ale timisorenilor.

S-a instituit un abonament lunar optional de 62,98 lei fara TVA, adica 75 de lei cu TVA pentru o gospodarie, iar abonatilor li se vor pune la dispozitie niste recipiente cu o capacitate de 240 de litri, ce vor fi golite o data la doua saptamani, in perioada 1 martie – 30 noiembrie. Reprezentantii municipalitatii spun ca pretul acestui abonament ar reprezenta o estimare si, daca vor fi multi doritori, ar putea sa scada, intrucat s-ar modifica si cheltuielile de preluare si transport.

Acest serviciu contra cost este complet separat de abonamentul obisnuit prin care Retim preia deseurile menajere si cele de hartie/plastic.

Detalii legate de decizia consilierilor locali gasiti AICI.

Exit mobile version