Directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Timis, Adrian Popa, a declarat, luni, ca in judet functioneaza doar un abator unde se sacrifica atat cai, cat si vite si oi si unde a fost dispus un control, in urma scandalului din Marea Britanie unde s-a gasit carne de cal in alimente pe eticheta carora scria ca este vorba de carne de vita.
”Avem un abator, in Timis, in localitatea Giulvaz care este destinat si taierii de cal, pe langa vita si oaie. A fost facut comert intracomunitar, in fiecare an si din toate datele pe care le am, acea carne a plecat in carcasa de la abator. Tarile in care se exporta sunt Italia, Bulgaria si Romania. Astazi (luni – n.r.), datorita scandalului cu carnea de cal, am dispus un control la acest abator, iar in zilele urmatoare asteptam rezultatele in urma acestui control”, a declarat Adrian Popa.
Aproximativ 80 de tone de carne de cal a fost comercializata in spatiul intracomunitar, a mai precizat seful DSV.
”Abatorul din Timis functioneaza in judet de cinci sau sase ani si numai anul acesta au fost sacrificati 591 de cai. Aproximativ 80 de tone de carne de cal au fost comercializati in spatiul intercomunitar, mai exact in Italia si Romania”, a mai declarat Popa.
Anul trecut au fost sacrificati 6.400 de cai, in judetul Timis, conform directorului DSVSA Timis.