Opinia Timisoarei

Creste ca Fat-Frumos noua tribuna a stadionului Stiinta din Timisoara. Lucrarile ar putea fi gata inainte de termen. Video

TIMISOARA. Lucrarile avanseaza in ritm sustinut pe stadionul Stiinta, arena pe care in ultimii ani fetele de la Politehnica Timisoara au castigat titlul national la junioare si au fost la 90 de minute si de unul la senioare. Pe stadionul pe care in prezent se joaca fotbal, in trecut, a evoluat si echipa de rugby a orasului.

CITESTE SI: Momente emotionante pentru microbisti. Pagini din istoria lui Poli Timisoara si a stadionului Dan Paltinisanu in expozitia ‘La revedere, El Monumental’. Foto 

Constructorul s-a mobilizat, iar in locul unde pana la finalul anului trecut erau terenuri de minifotbal, acum este ridicata deja insemnat noua tribuna.

Se lucreaza la noile corpuri de cladire, acolo unde vor aparea o tribuna cu 1500 de locuri, o parcare etajata de 200 de locuri, dintre care 4 locuri pentru autocare si 18 locuri pentru persoane cu dizabilitati, doua terenuri de minifotbal, vestiare pentru sportivi si arbitri, sala de conferinte, cabinet medical si o cafenea cu terasa.

Nu stiu sa va spun neaparat un procent, e destul de complicat. Pe structura eu zic ca e undeva la 65-70% din cele 3 corpuri de cladire. Daca as lua-o pe final, undeva la vreo 30, maxim 40% din tot proiectul, cam atat este in faza prezenta. Din cele doua corpuri, unde avem parcarile si gradenele, este facut etajul 1, se lucreaza la etajul 2, iar la rampa, aceasta deja e facuta pana la etajul 1 inclusiv. Mai trebuie sa faca etajul 2, si la etajul 3 sa realizeze acea zona de relaxare si cele doua terenuri sintetice de pe acoperis„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro prorectorul Universitatii Politehnica Timisoara, Simon Pescari.

Valoarea investitiei este de 10 milioane de euro, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat. Lucrarile ar trebui finalizate pana in primavara lui 2026, insa exista si posibilitatea ca acestea sa se incheie mai devreme.

Sunt 30 de luni de executie, ar trebui sa fie in 2026, undeva in martie sau mai. La cum evolueaza, noi avem promisiune ca in 2025 ar trebui sa fie finalizata, dar, va dati seama, nu pot eu sa promit lucrul asta. Insa, probabil, cel mai degraba in primavara lui 2026 o sa fie deja functional.„, a completat pentru opiniatimisoarei.ro prorectorul Simon Pescari.

Cu toate ca lucrarile sunt in toi pe santier, juniorii Politehnicii isi disputa unele dintre meciuri pe acest stadion. De asemenea, echipa de fete, participanta in campionatul ligii secunde a disputat primul meci din aceasta editie de campionat pe Stiinta, urmand sa joace tot aici si derby-ul timisean cu ACS Roma Florin Padurean, partida programata la finalul saptamanii viitoare. Baietii de la Politehnica nu joaca partidele din liga a III-a pe aceasta arena, ci pe stadionul Electrica.

Exit mobile version