Deși s-a vehiculat că a fost trimis în lupta pentru funcția de primar ca să-i strice lui Dominic Fritz calculele, Moș își începe campania impunând un nou standard în politica locală bazat pe responsabilitate și transparență.
Într-o declarație recentă Moș a prezentat viziunea sa asupra funcției de primar: „angajamente precise și termene clare pentru realizarea proiectelor propuse.”
Acesta își propune să ofere un model de guvernare în care cetățenii pot urmări cu ușurință progresul proiectelor și să fie informați despre fiecare etapă a implementării acestora.
„Dacă la finalul termenelor pe care eu singur mi le voi asuma nu o să fie gata treaba, îmi voi înainta demisia”, a declarat el, demonstrând determinarea sa de a fi tras la răspundere pentru rezultatele obținute.
„Nu sunt promisiuni, ci angajamente ferme”, a subliniat el.
Într-o perioadă în care încrederea în clasa politică este adesea pusă sub semnul întrebării, Cristian Moș vine în fața timișorenilor cu o abordare curajoasă.
„Sunt un candidat independent – fără <oameni de partid>, fără presiune politică. Din funcția de primar, nu mă vor interesa decât rezultatele administrative.
Asta o să-mi ușureze munca și în Consiliul Local pentru că voi încuraja consilierii să se concentreze pe nevoile cetățenilor, fără implicare politică, și să lase politica doar pentru secțiunea de ‘Interpelări’. Proiectele de HCL sunt oportunități pentru comunitate, nu mijloace de negocieri pe sub masă.” – declară Moș.
Una dintre zonele din Timișoara pentru care el și-a făcut deja publice angajamentele este Complexul Studențesc.
Moș propune o serie de măsuri concrete pentru îmbunătățirea acestei zone vitale a orașului.
Printre acestea se numără extinderea zonelor verzi și amenajarea de parcuri, facilități recreative și culturale, promovarea practicilor de transport sustenabil și modernizarea infrastructurii.
„Focus pe cei 40.000 de studenți din Timișoara – mă voi asigura că Primăria va avea o echipă din aparatul administrativ concentrată exclusiv pe studenți și pe viața lor în Complexul Studențesc. Totul în strânsă colaborare cu universitățile locale, asociațiile studențești, dar și cu restul instituțiilor interesate.
Angajament
În primele 6 luni de mandat, voi propune următoarele acțiuni:
1. Realizarea de spații securizate special destinate colectării separate a deșeurilor în complex, pentru a diminua amprenta ecologică a zonei și pentru a promova reciclarea și gestionarea responsabilă a deșeurilor.
2. Voi cere revizuirea planului de securitate al zonei, astfel încât să ne asigurăm că rata criminalității în zonă este cât mai scăzută.
3. Voi propune organizarea unei mici piețe volante periodice în Complexul Studențesc, pentru a facilita accesul cât mai rapid al studenților la hrană sănătoasă.
4. Voi amenaja cel puțin două parcări securizate pentru biciclete.
În primul an de mandat, voi aloca resurse financiare pentru un amplu proiect de revitalizare și îmbunătățire a Complexului Studențesc din bugetul local sau prin accesarea de fonduri europene sau guvernamentale.
Acest proiect va consta inclusiv în coborârea tuturor parcărilor construite între cămine în subteran, facilitând astfel construcția de:
1. Spații verzi și grădini comunitare – locuri care le-ar oferi studenților o oportunitate de a se implica în activități eco-friendly și de a se conecta cu natura.
2. Hub suport pentru antreprenoriat – un spațiu dedicat antreprenorilor în devenire unde se va încuraja inovația și spiritul întreprinzător printre studenți.
3. Transport sustenabil – promovarea bicicletelor și a mijloacelor de transport ecologice în toată zona complexului studențesc, pentru a putea reduce poluarea și pentru a încuraja un stil de viață activ și sănătos.
Până la finalul mandatului îmi doresc ca această zonă a orașului să fie atât un spațiu funcțional de locuire, studiu și co-working, cât și o zonă ideală pentru practicarea sporturilor, activităților de agrement și, nu în ultimul rând, o zonă vibrantă unde tinerii să se poată distra.” – scrie acesta pe contul său de facebook.