Legumele sunt esentiale pentru organism, insa potentialul maxim de nutrienti pe care il extragem din acestea poate fi atins daca le gatim sau le mancam proaspete. Depinde de leguma.
Iata cum trebuie sa le preparati:
Broccoli – crud
Caldura distruge enzimele din broccoli, care contribuie la formarea sulforafanului. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca aceasta substanta blocheaza celulele canceroase si le impiedica sa se multiplice. De asemenea, acesta te fereste si de cancerul de stomac.
Morcovii – gatiti
Studiile au aratat ca morcovii contin betacaroten, iar nivelul lor creste atunci cand acestia sunt gatiti. Betacarotenul este un antioxidant pe care organismul il transforma in vitamina A. Sistemul reproducator, vizual si imunitar iti vor multumi daca mancati morcovii din supa
Spanacul – crud
Spanacul crud consumat de gravide are un rol important in dezvoltarea bebelusilor. Vitamina B9 actioneaza in special la nivelul celulelor
Ardei gras – crud
Ardeiul gras contine de trei ori mai multa vitamina C decat portocalele. Vitamina C este instabila in caldura focului si este cel mai bine daca este ingerata in stare naturala. Cel mai bine este sa le mananci ca pe niste stix-uri naturale, informeaza realitatea.net.