Opinia Timisoarei

Cu banii stransi se va amenaja o Gradina Muzicala la Timisoara. ‘Hai sa dam mana cu mana’, spectacol caritabil de exceptie, de Mica Unire

TIMISOARA. Spectacol caritabil de muzica si dans pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara, organizat de cluburile Lions din Regiunea de Vest Timisoara.

CITESTE SI: ‘Vor exista Romania bogata si Romania saraca, care va muri’. Medicii de familie si din ambulatorii, protest in strada la Timisoara. Foto si video 

Evenimentul are loc cu ocazia sarbatoririi a 165 de ani de la Unirea Mica si va avea si o componenta educativa.

Profesorul Sorin Ionescu, subprefectul judetului Timis, va preda o lectie de istorie despre momentul Unirii Moldovei si Tarii Romanesti in vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Dupa acest moment, se vor desfasura dansatorii de la Magnum Team Timisoara, care, alaturi de Asociatia Teatrul de Musical Timisoara, vor pune in scena un spectacol care celebreaza mostenirea culturala a Timisoarei, a judetului si a Banatului istoric.

Cu o distributie formata exclusiv din tineri artisti talentati, cu varste intre 9 si 25 de ani, productia imbina arta cu valorile LIONS, promovand intr-ajutorarea si sustinerea persoanelor cu dizabilitati. Spectacolul, ce porneste de la intalnirea unui turist american cu o bibliotecara timisoreana, exploreaza diverse perioade istorice ale orasului prin muzica, dans si costume spectaculoase. Personaje din trecut, din etnii variate si pe teme muzicale diverse, aduc in prezent un tablou vibrant al evolutiei Timisoarei. Povestea de dragoste dintre Ion Petrea si Elizabeth, in ciuda obstacolelor sociale, adauga profunzime povestii. Spectacolul subliniaza ca suntem parte a unei comunitati diverse, iar destinul nostru se leaga subtil si adeseori intr-un mod surprinzator„, spune Ramona Olteanu, presedintele Lions Romania Regiunea de Vest.

Banii stransi in urma spectacolului vor fi folositi pentru a transforma o parte din Parcul Copiilor intr-o Gradina Muzicala, accesibila tuturor.

Fondurile stranse in urma acestui eveniment se vor transforma intr-o Gradina Muzicala, proiect care isi propune sa transforme o zona din Parcul Copiilor din Timisoara intr-un spatiu de terapie educationala prin muzica, accesibil oricui, indiferent de conditia fizica, varsta sau abilitate. Instrumente muzicale de exterior vor incuraja exprimarea creativa si emotionala, stimularea simturilor si cresterea nivelului sanatatii mintale si fizice. Dorinta cluburilor Lions este sa doteze Parcul Copiilor cu echipamente muzicale in valoare totala de 20.000 Euro: Papilio, Freechimes Soprano Pentatonic, Petal Drum, Congas Trio si Harmony Bells Bunch. Scopul proiectului este acela de a deschide comunitatea, creand un spatiu care incurajeaza voluntariatul si spiritul civic prim eliminarea barierelor sociale printr-un limbaj comun dezvoltat prin intermediul muzicii si creativitatii„, a completat Ramona Olteanu.

Spectacolul „Hai sa dam mana cu mana” va avea loc in 24 ianuarie, de la ora 18:00 pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara.

Exit mobile version