Opinia Timisoarei

Cu o parte din fondurile europene pierdute, la doi ani de la inceperea lucrarilor noua cladire a Scolii Gimnaziale 13 din Timisoara e finalizata. Foto

TIMISOARA. Aproape 200 de elevi vor invata, din toamna, intr-o cladire nou construita, in cadrul Scolii Gimnaziale 13 din Timisoara. Lucrarile de ridicare a noului corp au inceput in toamna anului 2022, iar, potrivit reprezentantilor primariei, a inceput etapa de receptie.

Imobilul adaposteste 7 clase si o sala de sport.

CITESTE SI: Timisoara, orasul in care au crescut cel mai mult preturile la apartamentele noi. La cat ajunge o locuinta 

Cele 7 clase au fost dotate conform standardelor actuale cu mobilier scolar si echipamente IT. De asemenea, sala de sport urmeaza sa fie dotata cu echipamente sportive, respectiv o tribuna cu 30 de locuri, mobilier vestiare si echipamente pentru gimnastica, baschet si volei. Cladirea noua cu parter si etaj se intinde pe o suprafata construita de 533 mp, iar firma contractata pentru executie a anuntat finalizarea lucrărilor. Astfel, Primăria Timișoara a demarat procedurile birocratice necesare pentru a receptiona noua clădire de care sa beneficieze elevii din aceasta toamna„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Lucrarile au inceput cu o intarziere de 1 an si nu s-au terminat la timp. S-au pierdut bani europeni

Lucrarile aferente investiției „Construire corp P+1E la Școala Gimnazială nr. 13 din Timișoara, str. Musicescu nr.14” au inceput cu o intarziere de un an, abia in septembrie 2022, dupa ce proiectul pentru obtinerea de bani europeni a fost intocmit si depus spre finantare inca din 2020 de catre fosta administratie.

Pentru ca lucrarile n-au fost terminate la timp, primaria a pierdut 20% din banii europeni pentru aceasta scoala, suma fiind acoperita din bugetul local.

Valoarea totala a investitiei este de 3.908.730 milioane de lei (TVA inclus), adica aproape 800.000 de euro.

Lucrarile au fost realizate de firma Conpep Drag SRL.

Exit mobile version