Opinia Timisoarei

Cu proiectul tinut 5 ani la sertar, acum primaria anunta ca ar putea intra in reabilitare la Timisoara inca un pod subred. Lucrari de 10 milioane de euro, fara bani asigurati. Video

TIMISOARA. La 5 ani de la momentul in care era aprobat studiul de fezabilitate, administratia locala vrea sa porneasca, in sfarsit, lucrarile de reabilitare la unul dintre cele mai tranzitate poduri din Timisoara.

CITESTE SI: Avem desenele cu skateparkul de 3 milioane de euro pe care primaria vrea sa-l amenajeze la Timisoara. Foto

Membrii Consiliului Local urmeaza sa voteze, in sedinta ce va avea loc marti, in 21 mai, actualizarea sumelor necesare pentru proiectul de modernizare la Podul Iuliu Maniu (Muncii), care leaga zona Garii de Nord de strada Resitei.

In total, podul are o lungime de 70 de metri si o latime de 21.

Potrivit proiectului realizat in urma cu 5 ani si care ar urma sa fie implementat acum, podul va avea o suprastructura noua, scari din metal, dar si trotuare si piste de biciclete.

Lucrarile vor consta in reabilitarea podului prin inlocuirea totala a suprastructurii cu o structura mixta otel-beton. Calea pe pod va fi formata din 4 benzi de circulatie de 3.50m latime fiecare, cu panta transversala in acoperis de 2.0%. Trotuarele vor avea latimea totala de 3.25m (din care 0.50m necesar montarii parapetului de protectie zincat pe pod, 1.00 destitat circulatiei
biciclistilor si 1.75m destinat circulatiei pietonale) si vor fi delimitate de partea carosabila prin parapete pietonale. Se vor inlocui scarile de acces din beton cu scari noi din metal. Central scara va fi prevazuta cu tiranti verticali care vor avea rol de suport al vegetatiei urcatoare pozitionata la baza si vor fi iluminate prin montarea de proiectoare”, se arata in proiectul de horarare.

Practic, singura modificare pe care actuala administratie o face in privinta proiectului tinut in sertar timp de 5 ani este aceea de actualizare a pretului. Intrucat preturile materialelor de constructie au crescut, este nevoie de majorarea lor si in acte.

Reabilitarea podului ar urma sa coste 49.325.971 lei, cu tot cu TVA, adica aproximativ 10 milioane de euro, iar lucrarea ar urma sa fie executata in 14 luni.

Podul Muncii sau Regal ori podul de la Autogara sau de la Fabrica de Tutun a fost ridicat in anul 1913, pe locul unui vechi pod de lemn ce fusese reparat in 1898. S-a folosit structura unui pod metalic din Fabric. A fost vopsit in 1923 si consolidat in 1936 si in 1968. Constructia actuala dateaza din 1978.

Exit mobile version