Opinia Timisoarei

Cucerirea orasului de catre turci, in urma cu aproape cinci secole, reconstituita in cadrul Zilelor Culturii Maghiare, la Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Scene de lupta de la cucerirea orasului in urma cu aproape 500 de ani de catre turci au fost readuse la viata in cadrul Zilelor Culturii Maghiare la Timisoara.

CITESTE SI: Iata ca se poate. Buziasul, orasul nu departe de Timisoara ce renaste cu fonduri europene. A reabilitat Colonada Imperiala, unica in Europa, acum reface parcul, dar si multe altele, tot pe bani europeni. Video 

Imbracati in uniforme turcesti si maghiare, actorii au intrat in pielea lui Mehmet Pasa, conducatorul ostilor otomane, a contelui Istvan Losonczy, liderul armatelor habsburgice, dar si a soldatilor care au luptat la Timisoara in batalia din 1552.

Inainte de reconstituirea bataliilor a fost prezentat si contextul istoric in care a avut loc cucerirea, crestinii aparandu-si cu indarjire cetatea.

Dupa acea lupta, otomanii au pus stapanire pe Timisoara timp de 164 de ani, pana in 1716, cand a fost eliberata de armatele lui Eugeniu de Savoya.

Spectacolul de reconstituire istorica face parte din programul Zilelor Culturii Maghiare, eveniment ajuns la cea de-a sasea editie si care se desfasoara in centrul Timisoarei in acest weekend.

Cei care vor merge in parcul din jurul castelului Huniade vor putea vizita taberele medievale, vor vedea vesmintele purtate in acea perioada, insa vor putea sa si guste din bunatatile pregatite in parcarea de la Modex.

De asemenea, in Piata Libertatii au fost instalate standuri de unde pot fi cumparate diferite suveniruri, dar unde timisorenii sunt asteptati si cu concerte.

AICI puteti consulta programul integral al evenimentului.

Video: George Stefanita

Exit mobile version