Opinia Timisoarei

Cum a reimpartit Consiliul Judetean Timis banii catre primarii? Prima lista a fost contestata de Prefectura

TIMISOARA. La initiativa consilierilor judeteni de la PSD si PNL, un nou proiect de hotarare a fost depus pentru impartirea banilor pusi de guvern la dispozitia Consiliului Judetean Timis, pentru a fi impartiti primariilor din intreg judetul.

CITESTE SI: Dupa ce a pierdut o parte din banii europeni, iar luna trecuta a oprit lucrarile, Primaria Timisoara cumpara acum expertiza de peste 17.000 de euro la Scoala 30, ca sa stie ce a ramas de facut 

In luna februarie, consilierii judeteni au adoptat (fara votul PSD) un proiect de hotarare in care acesti bani au fost impartiti primariilor din judet, numai ca acest proiect a fost contestat in instanta de prefectul Mihai Ritivoiu, socotind ca fondurile au fost alocate pe criterii politice. Pana astazi, instanta nu a dat un verdict in privinta acestui proiect. Intre timp, mai multi primari liberali s-au revoltat si au anuntat ca isi vor lua avocati sa conteste decizia prefectului de Timis, insa nici acest lucru nu s-a mai intamplat.

Acum, dupa ce lucrurile s-au mai schimbat pe scena politica locala si nationala, consilierii judeteni ai PSD si cei ai PNL, invocand si faptul ca CJT are un excedent bugetar pentru ca nu a reusit sa cheltuie toti banii in 2023, au recalculat sumele alocate primariilor, au inclus si Timisoara, care fusese lasata pe dinafara, si au propus un nou proiect de hotarare care a fost adoptat luni, intr-o sedinta extraordinara a CJ Timis. Totodata, consilierii judeteni au anulat hotararea din februarie privind repartizarea sumelor.

”Aceasta propunere are in spate inclusiv discutii cu primarii din judet, discutii purtate pe baza nevoilor pe care fiecare le are in comunitatea pe care o administreaza, asa cum este si firesc. Nu are in spate exclusiv apartenente politice (…) Propunerea noastra cuprinde inclusiv finantare pentru municipiul Timisoara, oras care nu a primit sprijin de la administratia judeteana in acesti 3 ani de zile”, a transmis Alexandru Iovescu, liderul consilierilor judeteni PSD.

Un singur amendament a trecut in plen, care a modificat lista initiala ce poate fi consultata AICI. Si anume, a fost luat 1 milion de lei de la Primaria Timisoara, iar aceasta suma a fost alocata Primariei Lugoj.

 

Exit mobile version