Opinia Timisoarei

Cum promitea avocata Ramona Joldes, retinuta de DNA Timisoara, ca ‘mituieste’ judecatori sau procurori. Ce a recunoscut in ancheta?

UPDATE: Ramona Elena Joldes a fost arestata

Avocata care a fost prinsa in flagrant cand lua 12.000 de lei de la un barbat pentru a face interventii in dosare a fost arestata preventiv, pentru 30 de zile, a decis, marti, Curtea de Apel Timisoara. Decizia nu este una definitiva si a fost deja contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Se va judeca intr-un termen de 5 zile, sustine purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, Cristian Pup.

___________

TIMISOARA. Avocata Ramona Joldes si-a petrecut noaptea in arest, dupa ce ieri procurorii anticoruptie au prins-o in flagrant pe cand primea 12.000 de lei de la un barbat caruia ii promisese ca ii va rezolva, in schimbul banilor, niste dosare aflate la Parchet sau pe rolul instantelor timisene.

Astazi ea va fi prezentata judecatorilor Curtii de Apel Timisoara cu propunere de arestare preventiva pentru trafic de influenta.

CITESTE SI: Avocata prinsa in flagrant cu ‘spaga’, saltata de DNA dintr-un restaurant din centrul Timisoarei. Pentru ce erau banii?

Potrivit anchetatorilor DNA, in cauza exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, Joldes Ramona-Elena, in calitate de avocat, in perioada martie 2013- aprilie 2014, a pretins unui denuntator suma totala de 16.500 lei din care a primit suma totala de 2.000 lei, promitand ca, prin influentele care le are asupra unor judecatori si procurori investiti cu judecarea ori solutionarea cauzelor civile si penale pe care denuntatorul le are pe rolul instantelor de judecata ori al parchetelor din Timis, in schimbul sumelor de bani, va interveni in scopul solutionarii lor favorabile.

In 28 aprilie, Ramona Joldes a mai primit 12.000 lei de la denuntator, iar procurorii DNA Timisoara au prins-o in flagrant, intr-un restaurant din centrul Timisoarei.

In fapt, sustin anchetatorii, inca din 2008, denuntatorul a formulat mai multe plangeri penale si actiuni civile care au fost concepute si depuse la momentul respectiv de catre avocata Ramona Joldes.

In 2009, aceasta i-a spus clientului sau ca adversarii din procese castiga litigiile pe motiv ca reprezentantul lor, un alt avocat, i-ar mitui pe magistratii investiti cu solutionarea cauzelor. In acest sens, avocata Joldes i-a sugerat clientului sau ca acelasi lucru ar trebui sa-l faca si ei, pentru a se conforma unor asa-zise „bune practici” in justitie. Sugestia femeii nu a fost insa urmata imediat si de o cerere de bani. Aceasta avea sa se intample in februarie – martie 2013, cand avocata Ramona Joldes a inceput sa-l sune insistent pe clientul ei la telefon, solicitandu-i sa se intalneasca pentru a discuta despre situatia dosarelor.
Cu ocazia acelor intalniri solicitate de catre Ramona Joldes, avocata i-a cerut barbatului diferite sume de bani pe care ulterior sa le predea procurorilor si judecatorilor investiti cu solutionarea cauzelor.

In 13 mai 2013, Ramona Joldes a cerut de la denuntator suma de 16.500 lei, sustin anchetatorii. Concret, avocata pretindea suma de bani pentru solutionarea in interesul denuntatorului a doua dosare civile aflate pe rolul Judecatoriei Timisoara, respectiv a doua dosare penale dintre care unul aflat spre solutionare la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara si altul la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

Denuntatorul i-a dat 2.000 lei (din care 1.000 lei in data de 19 martie 2014 si 1.000 lei la data de 7 aprilie 2014). De fiecare data cand a primit bani, avocata Ramona Joldes, ca sa-i intareasca omului convingerea
ca dosarele nu pot fi solutionate favorabil decat oferind mita, ea a incercat sa-i explice ca judecatorii si procurorii respectivi, precum si un politist, sunt prieteni si apropiati ai sai, unii chiar fosti colegi si ca ei o ghideaza in ce priveste demersurile care trebuie facute pentru a nu fi create suspiciuni cu privire la solutionarea dosarelor.

In fata procurorilor DNA, avocata a sustinut faptul ca suma de 1.000 lei primita in data de 19 martie 2014 ar fi dat-o unui judecator care, ulterior, ar fi predat-o personal procurorilor care ar avea in instrumentare dosarele penale, precum si faptul ca ar fi dat din propriul buzunar 1.500 lei aceluiasi judecator, pentru ca apoi banii sa fie predati acelorasi procurori. Referitor la dosarele civile, Ramona Joldes a mai precizat ca suma de bani pe care denuntatorul ar urma sa o plateasca pentru „cumpararea” serviciilor judecatorilor urmeaza a fi precizate ulterior, respectiv cel mai tarziu in data de 28 aprilie 2014.

Ca urmare, in acea zi, femeia i-a trimis un mesaj scris la numarul de telefon al denuntatorului, aratand ca acesta trebuie sa pregateasca suma de 2.700 de euro pentru cei trei  judecatori, sens in care i-a si solicitat denuntatorului o intalnire la un restaurant din centrul Timisoarei, precizand s-a bazat pe acordul si pe confirmarea denuntatorului ca dispune de toti banii.

Luni, 28 aprilie 2014 avocata a primit de la denuntator 12.000 lei.

CITESTE SI: Avocata prinsa in flagrant cu ‘spaga’, saltata de DNA dintr-un restaurant din centrul Timisoarei. Pentru ce erau banii?

Exit mobile version