Le gasim ca garnitura pe langa un burger, o friptura de vita sau o portie de coaste de porc. Sunt faimoase in SUA, Australia si Marea Britanie si mai nou au cucerit si alte continente.
Recomandari de preparare:
– Taie ceapa si separa inele de ceapa, apoi lasa-le sa stea in apa rece 30 de minute. Usuca-le pe servetele de hartie.
– Inelele din ceapa se scalda in aluat sau pesmet si se prajesc in ulei incins. Ca sa obtii cele mai bune rezultate, nu le inghesui in tigaie.
– Crusta perfecta se face cu bere. Partea cea mai dificila este sa obtii o crusta perfect crocanta pentru inelele de ceapa. Alatul de pane nu este cel mai potrivit, pentru ca e greu si absoarbe mult ulei. Un aluat asemanator cu cel de tempura este mai bun. Foloseste ou, amidon, faina si bere. Alcoolul din bere este cel care va asigura un exterior crocant pentru inele de ceapa ce se va praji rapid, fara sa inmoaie prea tare ceapa.
– Cu cat sunt mai mari inelele de ceapa, cu atat vor fi mai dulci. Daca ceapa cumparata de tine nu este foarte aromata, poti sa pui putin zahar in compozitia in care le scalzi.
– Serveste-le cu mai mullte sosuri. Cele mai potrivite sunt ketchup-ul si sosul de mustar cu miere.
Iata si reteta pas cu pas pentru cele mai bune inele de ceapa: