Marele avantaj al aplicatiilor VoIP este ca poti tine conferinte, atat video, cat si de voce
Convorbirile la telefonul mobil se pot tine si prin intermediul internetului. Trebuie sa ai un smartphone si o conexiune wireless si poti sta cu orele la telefon. Te costa doar abonamentul la internetul de acasa si chiar nimic daca e o retea deschisa sau publica, scrie EVZ.
Aplicatiile de tip VoIP, voce transmisa prin intermediul internetului, incep sa devina din ce in ce mai populare odata cu raspandirea smartphone-urile printre utilizatori. Cum functioneaza? Instalezi una dintre aceste aplicatii pe care le gasesti in magazinele virtuale de softuri de la Apple, Google sau Microsoft si iti faci un cont.
De aici, lucrurile sunt simple, daca aplicatia e activa poti suna sau primi apeluri. Trebuie precizat ca cei care poarta conversatiile trebuie sa foloseasca aceeasi aplicatie. Iata care sunt cele mai populare aplicatii in Romania.
Viber. Poti suna si primi telefoane, dar si sa trimiti sau sa primeste SMS-uri. Aplicatia iti va aparea ca alternativa atunci cand vrei sa suni pe cineva.
Skype. E un soft popular la noi pe PC-uri. Aplicatia functioneaza la fel si iti da posibilitate sa faci si apeluri video.
Fring. Pe langa apelurile vocale, poti face conferinta video in patru pe smartphone- ul tau.
Dezavantaje
O ora de conversatie iti mananca aproximativ 50 MB, total neprofitabil daca folosesti traficul de date din abonamentul smartphoneului. Prin urmare, aplicatiile VoIP e indicat sa le foloseste conectandu-te la o retea care ofera trafic de date nelimitat.