Fructele, legumele sau plantele pot fi de mare ajutor. Acestea intaresc sistemul imuniar, cel care ne apara de toate bolile. Specialistii spun ca persoanele cele mai predispuse la contractarea bolilor sunt acelea care au un sistem imunitar slabit.
O alimentatie bogata in fructe si legume, alaturi de o igiena personala stricta, ajuta la prevenirea racelilor si a gripei specifice sezonului rece.
Pe zi este recomandata o doza mare de vitamina C, aproximativ 2.000 mg, echivalentul a 30 de portocale. Aceasta doza nu este insa recomandata pentru intervale mari de timp, pentru ca o supradozare poate duce la diaree.
Un alt ingredient accesibil oricui care va poate ajuta sa scapati de raceala este ceaiul de tei. Prin compozitie contribuie la vindecarea racelii si a gripei, mai ales cand aceasta este insotita de febra, pentru ca teiul produce o transpiratie abundenta care face ca temperatura corpului sa scada.
Si usturoiul face minuni in acest sezon. Previne afectiunile virale si bacteriene si ajuta la tratarea afectiunilor provocate de acestea. Datorita celor 20 de substante antivirale si antibacteriene. Este recomandat consumul a 2-3 catei de usturoi dupa fiecare masa principala, iar pentru prevenirea imbolnavirii, se consuma cate o jumatate de catel de dimineata, la pranz si seara. Pe langa aceste alimente mai sunt si mierea, merele, morcovii, gutuile, macesele sau ardeiul gras, care pot face adevarate minuni.