S-a declansat o adevarata nebunie in toata lumea. La scurt timp dupa lansare, jocul Pokemon GO concureaza deja cu marile retele de socializare precum Facebook, Twitter sau WhatsApp.
Americanii, spre exemplu, joaca Pokemon GO macar o ora pe zi si stau mai putin pe Facebook sau pe WhatsApp, dupa cum arata similarweb.
Deocamdata, aplicatia de realitate virtuala e gratuita pentru utilizatori, dar popularitatea sa in plina expansiune a ridicat intrebari cu privire la modul in care creatorii jocului, Nintendo, planuiesc sa valorifice jocul.
Pe viitor, acesta ar putea cuprinde locatii sponsorizate. Dezvoltatorii jocului ar putea sa le ofere retailerilor si restaurantelor posibilitatea sa fie sponsori Pokemon GO, ceea ce i-ar putea stimula pe oameni sa intre in diversele spatii comerciale pentru a captura personaje Pokemon.
Cum se joaca Pokemon GO?
In primul rand ai nevoie de un smartphone. Jocul se foloseste de GPS-ul si camera telefonului pentru a reda o harta virtuala pe care apar 3 elemente – Pokestop-uri, de unde jucatorii isi iau item-urile (Eggs si Incense) necesare pentru a gasi Pokemonii, Gyms (zonele de antrenament) si Pokemonii, cu care jucatorii urmeaza sa se confrunte.
Pokemon Go este unul dintre primele jocuri de realitate virtuala care ii fac pe utilizatori sa iasa din casa, in cautarea caracterelor.
Mai exact, daca vrei sa joci Pokemon Go, trebuie sa iti incarci telefonul si sa iesi in oras, in cautarea indiciilor pe care le vezi pe aplicatie, cu ajutorul camerei foto.
Cu ajutorul hartii, cauti Pokestop-uri, aduni itemurile si, cand esti suficient de puternic, pornesti in cautarea Pokemonilor pe care trebuie sa-i lichidezi.
Nu e o misiune usoara, dovada ca multi jucatori s-au plans deja pe retelele de socializare ca au facut febra musculara mergand pe jos in cautarea itemurilor si Pokemonilor.
Cum prinzi pokemoni in Pokemon Go?
Explica cei de la playtech.ro. Destul de simplu: odata ce un monstru a aparut pe harta, langa tine, apesi cu degetul pe el, dupa care va aparea un modul special de capturare. Multumita modulului de realitate augmentata, vei putea vedea creatura prin lentila camerei, suprapusa pe mediul inconjurator. Cu toate ca acest mod este foarte distractiv, ai posibilitatea de a inchide acest mod (apasand pe un glisor din partea de dreapta sus), in cazul in care vrei mai mult acuratete (pokemonul nu se va misca pe ecran, ci va ramane fix, pe grafica jocului). Vei observa o ”pokeminge” in partea de jos a ecranului si pentru a captura monstrul, va trebui doar sa o glisezi inspre el, aruncand-o. Pentru a-ti asigura reusita, cel mai bine e sa tii apasat pe minge pana cand cercul din jurul pokemonului devine mai mic. Culoarea cercului variaza in functie de puterea fiecarui monstru (cei cu verde sunt foarte usor de capturat, cei cu galben s-ar putea sa-ti scape din bila, iar cei cu rosu trebuie capturati fie in bile speciale, fie calmati cu ajutorul unor fructe).
Odata capturat, pokemonul va aparea in ”pokedex”, dar si intr-un inventar in care vei putea sa-i vezi abilitatile si statisticile legate de viata si putere. Tot acolo vei si putea sa evoluezi pokemonii. Pentru a putea creste rangul unui pokemon, trebui sa ai bomboane speciale pentru fiecare in parte. Acestea le obtii capturand mai multi pokemoni de acelasi fel. De asemenea, poti obtine bomboane transferandu-i pokemoni doctorului Willow. De exemplu, daca ai mai multi Ratata, il poti pastra pe cel mai puternic (cel cu Combat Strength mai mare) si pe restul ii poti transfera, ca sa il poti evolua pe cel ramas.
De fiecare data cand capturezi pokemoni sau ii evoluezi, primesti experienta si cresti in nivel. Pe masura ce inaintezi, pokemonii pe care ii vei descoperi vor deveni mai variati si mai puternici si vei avea acces la diverse echipamente mai avansate. in plus, odata ajuns la nivelul cinci, te vei putea alatura unei echipe (Galbena, Rosie sau Albastra) si vei putea incepe sa te lupti cu alti jucatori, la salile de antrenament (Gym). Aceste sali sunt controlate de inamici si va trebui sa alegi pokemoni pe care sa ii arunci in batalie cu cei lasati sa vegheze asupra locului. Daca reusesti sa bati toti pokemonii de la o sala de antrenament si sa ii scazi reputatia suficient, o vei controla tu si vei primi bani (monede) pentru ea.
Nu uita sa treci pe la Pokestop-uri, ca sa te alimentezi cu pokebile si potiuni de regenarare, dar si cu oua. Legat de oua, ai la dispozitie incubatoare in care le poti plasa pentru a le cloci si pentru a obtine pokemoni noi. Cum le clocesti? Mergand. Sub fiecare ou scrie de cati kilometri ai nevoie pentru a le sparge, iar eu te sfatuiesc sa te concentrezi pe cele cu 5 sau 10 kilometri, avand in vedere ca pokemonii din ouale cu 2 kilometri sunt slabi si probabil se vor afla deja in inventarul tau.
Vezi mai jos cum se joaca Pokemon Go!