TIMISOARA. Curatenia s-a facut necoordonat, iar acest lucru se schimba, incepand de saptamana aceasta, anunta primarul Dominic Fritz care a precizat ca se lucreaza la un proiect pilot pentru ca intreaga activitatea de salubrizare sa se desfasoare deodata, intr-un sigur loc. Asta pentru ca, spune edilul, pana acum echipele firmei de salubrizare lucrau haotic, iar in urma lor nu se vedea mare lucru.
„De saptamana asta, incercam un proiect pilot cu firma de salubrizare si cu Biroul nostru de salubrizare, un mod integral de a face curatenie. Am constatat ca de fapt salubrizarea s-a facut necoordonat, unele echipe intr-o parte au maturat mecanizat, altele in alta parte au maturat trotuarele, altele goleau cosurile de gunoi, altele au curatat spatii verzi.
Noi vrem sa incercam o abordare integrata, in care toate activitatile sa se intample in acelasi timp, in acelasi loc, si cei care monitorizeaza au o sarcina mai usoara, pentru ca se duc doar intr-un anumit punct si pot sa urmareasca integral acest program. Vom evalua dupa cateva saptamani daca functioneaza, si atunci o vom face pentru toate activitatile de salubrizare. E un mic exemplu cum incercam sa aducem modificari astfel incat sa imbunatatim calitatea serviciilor publice din Timisoara”, a spus primarul Timisoarei, Dominic Fritz.
Noua metoda de lucru presupune ca muncitorii vor matura strazile si trotuarele, vor goli cosurile de gunoi si vor curata spatiile verzi deodata, in fiecare zona a orasului.
Va reamintim, societatea care se ocupa de curatenia stradala in Timisoara, Brantner, trebuie sa actioneze pe toate cele 1227 de strazi ale orasului, pe trotuare, alei, parcari, statii STPT, pasaje, poduri, pasarele si zone pietonale. Trebuie sa curate carosabilul, malurile canalului Bega, pistele de biciclete si pietele volante, dar si rigolele.