TIMISOARA. Se striga adunarea pasionatilor de biciclete din Timisoara. Asociatia Pedallez si Sonic Cargo Bikes lanseaza un apel pentru tinerii pasionati de biciclete aduce laolalta 4 ateliere care vor transforma bicicleta intr-un spectacol pe 2 roti.
Seria de ateliere debuteaza, in luna noiembrie, cu 2 ateliere, unul de educatie rutiera si unul de mecanica pentru biciclete.
In 20-21 noiebrie va avea loc un atelier de introducere in educatia rutiera, cu motto-ul ‘Devenim biciclisti stapani pe situatie’.
„Atelierul introductiv de educatie rutiera este destinat biciclistilor si biciclistelor cu varste cuprinse intre 19-26 de ani. Scopul atelierului il reprezinta cresterea sigurantei de deplasare pe bicicleta prin insusirea corecta a regulilor de circulatie. Pornind de la legislatia rutiera, atat cea aplicabila pentru biciclete, cat si pentru vehicule motorizate, continutul atelierului cuprinde de asemenea situatii si exemple concrete ca teme de discutie. Partea teoretica, aplicabila din momentul incheierii atelierului, se imbina cu diferite exercitii practice, menite pentru a stabili fundamentul unui biciclist informat si educat„, transmit organizatorii.
In 27-28 noiembrie va avea loc un al doilea atelier, cel de mecanica si intretinere a bicicletei.
” Scopul atelierului este acela de a genera o masa critica de cunostinte velo-mecanice in grupul de participanti care sa ii ajute in viata de zi cu zi. Aceste cunostinte sunt necesare deoarece permit acestora sa identifice problemele de natura mecanica care pot aparea, atat la sonic cargo bikes, cat si la bicicletele personale si ale oamenilor din jur, in timp util. De asemenea, atelierul de mecanica si intretinerea bicicletei este conceput pentru a permite participantilor sa devina membrii mai educati si competenti ai comunitatii biciclistilor„, adauga organizatorii.
Ambele ateliere au loc in zilele de sambata si duminica, in intervalul orar 11:00-14:00, la makerspace-ul Plan Zero, Splaiul Vladimirescu, nr 33.
Cei care doresc sa participe la ateliere se pot inscrie AICI. Participarea este gratuita, respectand normele in vigoare.
Proiectul este realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Consiliul Local Al Municipiului Timisoara, finantat prin Centrul de Proiecte Timisoara.