Cladirile din Timisoara s-au zgaltait pret de cateva fractiuni de secunda.
Cutremurul a fost unul de suprafata, a avut o magnitudine de 2,8 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 5 km, potrivit primelor informatii de la Institutul de Fizica a Pamantului Bucuresti.
„A fost intr-adevar un cutremur la ora 14:07, ora Romaniei, cu magnitudinea de 2,8 grade, la 5 kilometri adancime, cu epicentrul in Timisoara„, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro un reprezentant al Institutului National pentru Fizica Pamantului.
„Nu este un seism semnificativ, doar atat ca s-a simtit, nu a provocat absolut nimic. Magnitudinea o stabileste Bucurestiul. Dupa cum a fost simtit de populatie, eu cred ca este mai puternic de 2,9 grade. Pot sa spun ca a fost la aproximativ 10 kilometri adancime, cu epicentrul in Timisoara, foarte aproape de centru, pe o raza de 5 kilometri„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Dan Rau, director Observatorul Seismologic din Timisoara.
„S-au zguduit si peretii si usile si tot la noi, in cladire istorica„, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro o timisoreanca aflata la serviciu in zona Balcescu din Timisoara.
„S-a miscat biroul si imediat mi-am dat seama ca e cutremur. Din fericire n-a tinut mult, astfel ca nici eu si nici colegii nu ne-am panicat„, ne-a spus o alta timisoreanca ce era la serviciu intr-un birou din zona centrala a orasului.
„Am simtit ca o bufnitura. S-a miscat patul cu mine. Bine ca n-a tinut mult. Speram sa nu se repete„, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro un timisorean care a fost surprins de seism acasa, intr-un apartament la etajul 1 din zona Dambovita.
Ultimul cutremur produs in zona a avut loc la Chisoda, in ianuarie 2012, si a avut magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, seism inregistrat la ora 7, 43 de minute si 25 de secunde.
[poll id=”398″]
CITESTE SI: Afacere periculoasa: mansardele Timisoarei se pot prabusi chiar si la un vant mai puternic