Curtea de Apel a respins, vineri, cererea de infiintare a Partidului Poporului. Hotararea Curtii este definitiva si irevocabila.
Curtea de Apel Bucuresti a decis irevocabil, vineri, sa respinga cererea de inregistrare a Partidului Poporului, dupa ce a admis recursul declarat impotriva deciziei din noiembrie 2010 a Tribunalului Bucuresti. Recursul a fost promovat de Constantin Cojocaru.
Hotararea Curtii de Apel Bucuresti este irevocabila.
Tribunalul Bucuresti a admis, pe 29 noiembrie 2010, cererea de inregistrare a Partidului Poporului, dupa ce a judecat, luni, solicitarea reprezentantilor formatiunii politice, insa decizia a fost atacata la Curtea de Apel Bucuresti.
Programul politic al partidului, la care Diaconescu spunea ca a lucrat in perioada in care a fost in arest, isi propunea aplicarea asa-zisei legi „Cojocaru-OTV”, prin care toti romanii „care au fost furati de 20 de ani incoace” sa fie despagubiti de stat cu cate 20.000 de euro, cresterea pensiilor si salariilor, scaderea taxelor si impozitelor, reformarea sistemului judiciar prin introducerea juratilor in procese si generalizarea eliberarilor pe cautiune.
Instanta a admis contestatiile formulate de Cojocaru Constantin, Partidul Popular si Asociatia Romanilor Sinceri si a respins cererea petentilor privind inregistrarea partidului politic Partidul Poporului. Sentinta pronuntata in sedinta publica din 1 aprilie e irevocabila.
Aflat la Tribunalul Bucuresti pentru a afla verdictul judecatorilor, Constantin Cojocaru si-a manifestat bucuria fata de decizia Curtii de Apel si a anuntat ca incepand de luni va continua demersurile pentru infiintarea partidului Poporului, de data aceasta prin comitetul de conducere propriu, in care nu este implicat “Mario Diaconescu”.
De cealalta parte, oamenii care il urmeaza pe Dan Diaconescu se vor aduna duminica in Bucuresti pentru un congres extraordinar, unde vor decide care sunt urmatorii pasi in crearea unei formatiuni politice.
Desi initial Diaconescu si Cojocaru reprezentau un tandem electoral “presedinte-premier”, divergentele au inceput sa apara in anul 2010, pana la situatia prezenta, in care fiecare isi aroga paternitatea Partidului Poporului si semnaturile stranse in perioada in care activau sub acelasi stindard.