Opinia Timisoarei

Date personale furate de la Primaria Timisoara sunt puse la vanzare de hackeri pe Telegram

TIMISOARA. Un specialist in securitate cibernetica a descoperit ca date personale provenite din atacul asupra Primariei Timisoara, Directiei Fiscale a Municipiului Timisoara si Politiei Locale Timisoara sunt puse in vanzare pe Telegram. Initial, autoritatile locale au transmis ca nu exista indicii referitoare la sustragerea de date, scriu jurnalistii de la Libertatea.

CITESTE SI: Primaria Timisoara anunta ca serverele au fost tinta unui atac cibernetic. Probleme la Directia Fiscala si la Politia Locala 

La o saptamana de la anuntul referitor la atac, Bogdan Albei, fondatorul platformei stop-ransomware.ro, a dezvaluit pe LinkedIn ca date personale furate de hackeri de la Primaria Timisoara sunt scoase la vanzare pe Telegram. „Ziceam saptamana trecuta de atacul de la Primaria Timisoara. In declaratiile de presa se preciza faptul ca nu exista indicii ca atacatorii ar fi extras date cu caracter personal din sistemele afectate. Ei bine, incepand de astazi, sunt de vanzare pe Telegram”, a anuntat Bogdan Albei pe LinkedIn, unde a postat si imagini sugestive.

Atacul cibernetic de la Primaria Timisoara vine la doar cateva luni de la momentul in care Primaria Timisoara anunta, intr-un eveniment de amploare organizat de municipalitate, ca este „prima primarie digitala din Romania”.

Citeste mai mult pe libertatea.ro

Exit mobile version