Nu de putine ori s-a intamplat ca in aceeasi familie, unii membri sa fie infectati cu COVID, iar ceilalti nu, desi locuiesc sub acelasi acoperis.
Doctorul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitala, sustine ca acestia din urma fie au o imunitate de moment foarte buna, fie sunt asimptomatici si nu se testeaza.
„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvolta simptome ale bolii si atunci, cel putin conform definitiei de caz, ele nu sunt testate si practic, nu depistam cazul pozitiv pentru ca el nu s-a testat. Dar exista si posibilitatea ca persoanele respective sa aiba o imunitate buna, o imunitate de moment care sa permita ca aceasta infectie sa nu se produca in corpul lor. Sunt studii in acest sens, nu sunt date publicitatii, dar se ridica problema unui sistem imunitar eficient„, a declarat doctorul Beatrice Mahler intr-o interventie la Digi24.
Mahler sublineaza ca sistemul imunitar variaza foarte mult in functie de factori externi, de stres, de modul in care ne alimentam sau de respectarea orelor de somn, iar vaccinare este solutia pentru a stimula imunitatea.
Doctorul spune ca si cantitatea de particule care ajunge in organism conteaza foarte mult si nu trebuie sa ne fie frica de curentii de aer, aerisirea incaperilor fiind o solutie eficienta de preventie, alaturi de spalarea mainilor si purtarea mastii de protectie.