PRINICPALELE MĂSURI CARE TREBUIE SĂ FIE ADOPTATE LA NIVELUL UE
- Accelerarea proceselor de integrare a statelor membre prin trecerea tuturor la moneda euro și prin integrarea tuturor în spațiul Schengen.
- Crearea instrumentelor politice, administrative și financiare pentru ca, pe termen mediu, să se poată realiza Statele Unite ale Europei, ca singură soluție pentru așezarea Uniunii Europene alături de SUA, China și Federația Rusă pe puntea de comandă a procesului de globalizare.
Relațiile Bruxelles – Washington
- PMP susține ca statele membre NATO să aloce 2 la sută din PIB pentru bugetele de apărare.
- PMP este solidar cu poziția Uniunii Europene de menținere a Acordului Nuclear cu Iranul, denunțat de SUA.
- PMP este solidar cu poziția UE, care nu acceptă redeschiderea negocierilor asupra Acordului privind schimbările climatice și cere SUA să revină asupra deciziei de retragere din acest acord.
- PMP susține reluarea negocierilor UE-SUA și ajungerea la un Acord de Liber Schimb SUA-UE, ceea ce ar putea crea cea mai mare piață a lumii.
- PMP susține reducerea dependenței energetice a UE față de Federația Rusă și stoparea proiectului North Stream 2. Compensarea necesarului de gaze naturale se va putea face cu importuri de gaze lichefiate din SUA, cu condiția ca SUA să livreze gazele în Europa la un preț competitiv.
- PMP este solidar cu poziția Uniunii Europene care deplânge decizia SUA de a se retrage din Tratatul privind Comerțul cu Arme.
- Din punct de vedere al securităţii şi a eventualelor ameninţări ale Federaţiei Ruse, PMP consideră că relaţia UE – SUA este esenţială şi este singura ce asigură nivelul de descurajare suficient pentru ca Federaţia Rusă să nu fie tentată de acţiuni agresive la adresa statelor din flancul Estic al UE.
Evoluțiile din Balcanii de Vest
- PMP susține poziția oficială a României, care nu recunoaște independența Kosovo, militând pentru o soluție negociată cu privire la minoritatea sârbă din Nordul Kosovo.
Dialogul separat
- PMP militează pentru corelarea statelor membre la nivelul Uniunii Europene în raport cu cele trei mari puteri – SUA, China, Federația Rusă.
Migrația extracomunitară
- PMP va propune un proiect de directivă sau de regulament al UE care să reglementeze condițiile de acordare a dreptului de ședere și de muncă, precum și a drepturilor și obligațiilor migranților de integrare în societățile europene, în deplin respect pentru valorile și credința acestora. Regulamentul sau directiva va stabili și condițiile de expulzare de pe teritoriul Uniunii Europene a migranților care refuză să se integreze în câmpul muncii sau refuză să accepte tradițiile, cultura și obiceiurile creștine specifice Europei.
Riscul terorist
- PMP va propune crearea unei agenții de analiză și informații la nivel european, care va avea ca misiune să analizeze informațiile vizând riscurile teroriste la nivelul Uniunii Europene și să avertizeze, în timp util, statele membre.
Securitatea frontierelor
- PMP va susține o reformare a sistemului Schengen, crearea Poliției de Frontieră a Uniunii Europene și punerea acesteia sub comandă unică, dublat de susținerea alocării de resurse umane și mijloacele tehnice pentru a-și putea îndeplini misiunea de apărare și securizare a frontierelor Uniunii Europene.
Politica externă unică
- PMP va propune ca, în probleme majore, să fie obligatorie o politică externă unică a statelor membre, respectându-se litera și spiritul Tratatului de la Lisabona.
Crearea armatei europene
- PMP nu susține proiectul armatei europene.
https://pmponline.ro/plan-de-actiune-al-pmp-pentru-parlamentul-european-28968
Realizat la comanda PMP CUI 41190004