Opinia Timisoarei

De la spitalul ‘fantoma’ din Torontalului la viitorul Institut Regional Oncologic Timisoara, o investitie de 230 de milioane de euro. Video

TIMISOARA. Dupa aproape 30 de ani de la inceperea lucrarilor de construire a spitalului din Calea Torontalului, care a fost mai apoi abandonat si a ajuns o cladire-fantoma, se pregateste licitatia pentru demolarea partiala a zidurilor si ridicarea in loc a Institutului Regional Oncologic Timisoara. Va fi cea mai mare investitie in sanatate, intrucat depaseste 230 de milioane de euro, bani deja asigurati prin PNRR.

CITESTE SI: Cu peste 2,6 milioane euro, doua asocieri de firme vor sa ii redea stralucirea de odinioara unui pod din Timis construit acum peste 100 de ani cu grinzi de fier aduse de care cu boi de la 60 km departare. Foto 

Imagini cu cladirea batrana si lasata in paragina a spitalului municipal la iesirea din Timisoara, filmate zilele acestea, ne-au fost trimise de cititorul opiniatimisoarei.ro care monitorizeaza obiectivele de investitii in infrastructura din oras.

Pana la finalul anului 2026, in locul acestor ruine ar trebui sa fie construit Institutul Regional Oncologic, ale carui planuri au fost deja dezvaluite. De intreg proiectul se ocupa Compania Nationala de Investitii.

Noul spital va deservi zona de vest a tarii si va avea 250 de paturi pentru spitalizare de zi, Ambulatoriu, zona de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistica, endoscopie, explorari functional), bloc operator, terapie intensiva, laborator radioterapie, laborator medicina nucleara, centru pentru transplant medular si afereza celule stem).

Unitatea sanitara va avea, de asemenea, un centru pentru primirea urgentelor oncologice si spatii de studiu si cercetare (sala multifunctionala, sali de studiu, sali de prezentari practice, birouri de studiu, etc).

Institutul Regional de Oncologie de la Timisoara va costa 1.153.030.188 lei, cu TVA, finantarea fiind asigurata prin PNRR.

Exit mobile version