TIMIS. Hotarare de ultima ora luata de Partidul Miscarea Populara Timis. Dupa sedinta conducerii filialei, PMP repeta istoria. Nu voteaza bugetul judetului Timis, a carui aprobare este programata miercuri, 24 aprilie.
„PSD-ALDE astazi nu inteleg sa se comporte ca intr-o democratie adevarata pe care cu totii ne-o dorim. Si guvernul de la Bucuresti a depus in dezbatere publica bugetul si l-a lasat in dezbatere parlamentarilor de vineri de la ora 12 pana luni la pranz, o perioada nu numai insificienta, ci extraordinar de scurta pentru a discuta cu adevarat la modul serios bugetul unei tari. La fel si actuala administratie, a depus in dezbatere publica 8 zile un buget al judetului nostru, care este extraordinar de important si care ar fi trebuit conform legii cel putin 30 de zile in dezbatere. Acesta ar fi un prim motiv pentru care noi consideram ca acest buget este unul ilegal. Al doilea este acelasi ca si anul trecut, componenta preponderent sociala pe care din pacate o constatam si in anul 2019. Pentru acest motiv la nivelul conduceruii centrale judetene a Partidului Miscarea Populara s-a luat decizia de a nu vota acest buget si in consecinta votul nostru va fi unul negativ. Tot pe aceasta cale profit sa ii invit pe colegii nostri de la celelalte partide de dreapta sa faca si dansii o analiza si sa incercam sa facem o coalitie impotriva acestui buget„, a anuntat deputatul Cornel Samartinean.
Deputatul PMP afirma ca decizia a fost luata in urma unei analize a proiectului bugetului judetului Timis, dar si dupa ce propunerile reprezentantului in CJ nu au fost luate in seama. Partidul Miscarea Populara spune ca peste 70% din bugetul Consiliului Judetean pe 2019 merge in sectorul social.
„Din pacate ne-am trezit in urma cu ceva timp ca dansii au pus pe site un proiect de buget pe care din punctul nsotru de vedere are cateva mari hibe. Aici ma refer in primul rand la secretizarea acestui buget, in sensul ca nu poti sa vii intr-o faza finala cu proiectul sa il depui in spatiul public fara a fi discutat. In primul rand pe componenta transparenta, pentru ca legea spune ca e nevoie de 30 de zile de dezbatere pentru proiectul anual al fiecarei administratii, sa il pui in spatiul public cateva zile si sa spui ca ai indeplinit cerinta legii. Ridic si problema componentei politice. Trebuie sa intelegem fiecare din cei care decidem soarta unei comunitati ca nu suntem stapani, nu e proprietatea noastra ci trebuie sa puna in practica decizii comune. Prin reprezentativitatea pe care PMP o are la nivel de primarii si CJ avem solicitarea fireasca sa fim consultati inainte, intrebati, sa fie luate in considerare propunerile consilierilor nostri pentru acele initiative pe care le avem si le propunem. Acest lucru vine ca o consecinta a faptului ca in spatele consilierilor nostri stau oameni care ne-au votat si au dreptul de a se exprima prin noi, sa spuna acele puncte de vedere„, a declarat deputatul Cornel Samartinean.