Opinia Timisoarei

Decizie soc a judecatorilor. I-au eliberat pe fiica lui Ioan Crisan si ceilalti suspecti in asasinarea milionarului din Arad, caruia i-a fost aruncata in aer masina

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis joi seara sa ii elibereze pe Laura Crisan, fiica omului de afaceri asasinat in urma cu 3 ani la Arad, dar si pe ceilalti doi suspecti.

CITESTE SI: ‘L-au detonat de la distanta’. Fiica lui Ioan Crisan si doi complici, retinuti pentru asasinarea omului de afaceri a carui masina a fost aruncata in aer la Arad 

Hotararea judecatorilor vine la mai bine de 24 de ore dupa ce femeia si cei doi presupusi complici au fost ridicati de mascati din Arad si dusi la audieri in capitala.

Joi seara, dupa eliberarea suspectilor, avocatii acestora au sustinut ca procurorii ar fi intocmit prost referatul de arestare preventiva, ca nu aveau suficiente probe, ca acestea erau indirecte, si, drept urmare, judecatorii de la Curtea de Apel nu au avut un temei pentru a dispune masuri preventive impotriva celor trei si le-au dat drumul.

Dupa punerea in libertate, Laura Crisan s-a oprit sa raspunda intrebarilor jurnalistilor, scrie antena3.ro.

„Aveti constiinta impacata?”, a fost una dintre intrebari.
„-Da”, a raspuns ea.

„V-ati ucis tatal?”, a mai fost ea intrebata.

„-Nu”, a fost raspunsul sau.

E a fost chestionata si despre relatia pe care o are cu cei doi presupusi complici.

„Relatie de cunostinte”, a raspuns ea.

Cat priveste retragerea sumei de 100.000 de euro – despre care s-a spus ca a reprezentat suma pentru executia asasinatului de catre cei doi complici – Crisan a spus ca era dreptul ei sa retraga banii si ca o sa faca „o nota” explicativa in legatura cu ce a facut cu suma respectiva.

Conform unor surse, milionarul aradean voia sa o dezmosteneasca pe Laura Crisan si sa lase afacerile in seama fostului ginere. Acesta ar fi fost motivul pentru care fiica ar fi decis sa-l lichideze.

Anchetatorii spuneau ca cei doi barbati retinuti alaturi de fiica afaceristului, Laura Bilcea, „au procurat, la data de 27 mai 2021, un mecanism care putea fi folosit ca detonator intr-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, in care au incorporat ulterior incarcatura exploziva – procurata, detinuta, transportata si folosita fara drept – si l-au plasat in autoturismul victimei, iar la data de 29 mai 2021, ora 06:59, ”actionând cu premeditare si din interes material, l-au detonat de la distanta in timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului in parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad”.

Va reamintim, pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit la Arad, dupa ce masina in care se afla a explodat, o bomba fiind amplasata sub scaunul soferului. Ioan Crisan detinea una dintre putinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajata de mai multi ani in perimetrul unei foste fabrici de canepa situate la cativa kilometri de municipiul Arad.

Exit mobile version