Opinia Timisoarei

Decoratie austriaca rara, intr-una dintre expozitiile de la Muzeul National al Banatului din Timisoara

TIMISOARA. Timisorenii si turistii pot vedea cateva mai multe decoratii in cadrul unei expozitii in Bastionul Theresia din Timisoara.

CITESTE SI: Ceremonie de absolvire a studentilor de la Universitatea de Medicina din Timisoara 

Decoratiile i-au apartinut lui Peter Kampfer, un banatean din Jamu Mare, care a luptat in Primul Razboi Mondial. Muzeul a achizitionat 8 decoratii, printre care una rara.

Noua noastra achizitie include opt decoratii, printre care straluceste o raritate absoluta: decoratia austriaca Der Tapferkeit din aur, un simbol al vitejiei pure, si singura de acest tip din colectia noastra.
Pe langa decoratii, fondul cuprinde 25 de fotografii ce imortalizeaza momentele intense de pe campul de lupta, dar si clipe de viata cotidiana din Jamu Mare, unde Kämpfer era proprietarul unui han frecventat de toti cei care apreciau o mana buna de carti si o discutie spumoasa. Ca presedinte al Societatii Corale barbatesti a svabilor, el a fost si un promotor al culturii locale, asigurandu-se ca traditiile nu se pierd, ci se transmit cu mandrie„, spun reprezentantii Muzeului National al Banatului.

Decoratiile pot fi vazut in cadrul expozitiei „Patrimonium 2022 – 2023”, care este deschisa de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00.

Exit mobile version