Opinia Timisoarei

Deputatul REPER Daniel Toda spera ca ratiunea va invinge si Netanyahu va pune capat crimelor din Fasia Gaza (P)

Pe 7 octombrie 2023, teroriştii Hamas au pătruns în Israel. Au violat, au măcelărit, au ucis. Când s-a terminat carnagiul, 1200 de oameni nevinovaţi îşi pierduseră viaţa şi alţi 240 fuseseră duşi ostatici în Fâşia Gaza.

Benjamin Netanyahu, liderul unei coaliţii de guvernare din rândurile căreia fac parte unele dintre cele mai toxice şi extremiste partide, a jurat să destructureze Hamas şi a dezlănţuit un război feroce.

Până acum, 33.000 de palestinieni au fost ucişi: o bună parte dintre ei erau femei şi copii.

Daniel Toda, deputat REPER de Timiş şi membru în Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor, a atras atenţia în mai multe rânduri asupra dezastrului umanitar care se petrece pe coasta răsăriteană a Mediteranei.

Israelul are dreptul să se apere şi să pedepsească teroriştii. Însă felul în care o face, numarul imens de victime civile, i-a îndepărtat pe mai toţi aliaţii săi. Premierul Netanyahu a reuşit să scoată în stradă zeci de mii de israelieni sătui de un război care se transformă, pe zi ce trece, într-un carnagiu, într-o pată oribilă pe obrazul unei naţiuni civilizate. Bibi Netanyahu este unul dintre puţinii premieri de la Tel Aviv care a reuşit să creeze falii adânci în societatea israeliană. Datorită inflexibilităţii sale, Israelul va trebui să trăiască de acum înainte cu tragedia din 7 octombrie, dar şi cu propriile crime care au succedat sălbaticiei acelei zile.”, transmite deputatul de Timis Daniel Toda.

Deputatul Toda subliniază că, în acst conflict, serviciile speciale israeliene au utilizat o aplicaţie de inteligenţă artificială denumită “Lavender” pentru a selecta ţintele arabe care urmau să fie ucise.

Dar este moral, este legal, ca un soft să stabilească cine este terrorist şi cine nu? Un computer stabileşte cine va fi ucis? Îngrozitor! Dacă Netanyahu insistă să atace şi Rafah, dezastrul umanitar, crimele săvârşite de armata israeliană, vor macula pentru totdeauna Israelul. Sper ca, în ultima clipă, aliaţii externi şi opinia publică din propria ţară să îl oprească pe Bibi Netanyahu din avântul său ucigaş” mai scrie deputatul oe pagina sa de facebook.

Exit mobile version