TIMISOARA. Finalizata, in mare parte, in urma cu mai bine de un an, Clinica de Mari Arsi din Timisoara sta cu portile inchise in continuare.
Totul pentru ca, desi lucrarile sunt incheiate la 3 dintre cele 5 boxe, acestea nu au fost dotate cu aparatura. Sarcina de a echipa spitalul de Mari Arsi cu echipamente medicale revine Ministerului Sanatatii, care insa anunta periodic Spitalul Judetean, de care tine Clinica de Mari Arsi, ca in continuare achizitia de aparatura este in stadiul de… licitatie.
„Noi am facut demersuri si am anuntat Ministerul Sanatatii asupra situatiei constructiei si a modernizarii spatiilor si asteptam sa vedem ce se intampla cu aparatura. Deocamdata, nu avem niciun raspuns, iar dotarea cu aparatura tine de Ministerul Sanatatii. Noi am trimis o adresa in care ii rugam sa ne comunice exact-exact situatia in care se afla licitatia pentru aparatura”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.
Valoarea aparaturii cu care urmeaza sa fie dotata Clinica de Mari Arsi din Timisoara se ridica la aproximativ 17 milioane de lei, conform caietului de sarcini.
In paralel, reprezentantii Spitalului Judetean continua lucrarile pentru a finaliza si ultimele doua boxe. Pentru constructie, Consiliul Judetean Timis a alocat fonduri de aproximativ 3 milioane de lei.
„La Clinica de Mari Arsi este procedura de licitatie pentru constructie, modernizare este demarata de catre Consiliul Judetean Timis, acolo sunt fonduri de aproximativ 3 milioane de lei. Trei boxe sunt complet finalizate si celalalte doua, plus spatiile anexe corespunzatoare, intra acum in lucru. Noi avem acum aproape 700 de metri patrati finalizati si mai avem de facut in jur de 200 de metri. Deci, vom avea undeva peste 900 de metri patrati pentru cele 5 boxe de Mari Arsi”, a mai spus Marius Craina.
Desi Clinica din Mari Arsi din Timisoara ar urma sa aiba doar 5 rezerve, va fi cea mai mare din tara, in conditiile in care la Spitalul de Arsi din Bucuresti exista doar 4 boxe destinate pacientilor cu arsuri grave.
Aici urmeaza sa lucreze 50 de oameni, pe posturi de medici, asistenti, infirmieri si brancardieri.