Citatia trimisa lui Adolf Hitler a fost gasita in arhivele Bavariei, iar povestea a ajuns si la urechile publicului.
Totul s-a intamplat pe 19 septembrie 1931, in sudul orasului Ingolstadt. Hitler se afla intr-o limuzina Mercedes foarte luxoasa, cu aproximativ doi ani si jumatate inainte sa devina cancelar al Germaniei si Fuhrer.
Un politist pe nume Probst din landul Bavaria, statia de jandarmerie Reichertshofen, si-a notat in carnet ca „o masina care se indrepta spre Munchen, la ora 1.37 PM, avea viteza mare”.
El si-a notat, de asemenea, si numarul de inmatriculare al masinii: II A – 19357 – care se intampla sa fie tocmai numarul personal al lui Adolf Hitler – si l-a trimis superiorilor din Munchen, pentru a afla al cui este autoturismul.
In acele vremuri nu existau camere de supraveghere video.
Iata ce a scris Probst in raportul sau: „Viteza autovehiculului a fost determinata de doi oficiali. Masina s-a deplasat pe o distanta de 200 de metri in 13 secunde, ceea ce rezulta ca avea o viteza de aproximativ 35 de km/h.”
Aceasta valoare reprezenta dublul limitei de viteza care era permisa atunci si se sanctiona pe loc cu ridicarea permisului.
Trei zile mai tarziu, Probster a fost informat ca masina ii apartine lui Hitler, astfel ca i-a trimis acestuia citatia la locul de domiciliu, Prinzeregentstrasse 16.
Fosta locuinta a lui Adolf Hitler exista si in prezent, scriu cei de la Daily Mail, insa, in mod ironic, a devenit sediul unei sectii de politie.
Reactia viitorului Fuhrer al Germaniei a fost una … obisnuita pentru un sofer. El a sustinut ca, in momentul respectiv, nu conducea autovehiculul, ci soferul sau, care ii respecta ordinele intocmai. Hitler i-ar fi ordonat sa conduca „cat de repede posibil”, insa fara sa spuna si motivul.
Insa istoria a inregistrat si o posibila explicatie. Cu doar o zi inainte de aceasta amenda, nepoata lui Hitler in varsta de 23 de ani, Geli Raubal, s-a sinucis. Cei doi crescusera impreuna multi ani, iar fata se indragostise de el. Geri s-a sinucis insa cu pistolul lui Hitler, intr-un apartament din Munchen.
Adolf Hitler a fost extrem de afectat de aceasta moarte si niciun alt incident, de-a lungul celui de-al treilea Reich, nu l-a mai indurerat atat de mult.