Ziarul Pravda anunta o descoperire extraordinara pe care cercetatorii rusi au facut-o in permafrostul muntos din Mamontovaya, Iacutia (Siberia): o bacterie necunoscuta stiintei, ce a produs efecte extraordinare in testele de laborator. Din acest motiv, jurnalistii rusi au supranumit aceasta bacterie „bacilul nemuririi”, potrivit www.descopera.ro.
Sobolanii care au fost injectati cu o solutie ce continea acest bacil au trait mult mai mult si s-au dovedit a fi mai sanatosi. Bacteria descoperita in Republica Iacuta are o varsta de 3 milioane de ani si pare sa contina mecanisme speciale ce ii permit sa supravietuiasca in cele mai dificile medii.
Cercetatorul-sef al Institutului de Biologie Chimica din cadrul Academiei de Medicina si Stiinte a Rusiei, Nadejda Mironovoa, afirma ca bacilul are proprietati care ii faciliteaza supravietuirea prin crearea de sisteme imune specifice. Oamenii de stiinta rusi au descoperit ca sobolanii injectati cu acest bacil prezentau niveluri sporite a doi mediatori importanti, glutamatul si taurina, care joaca un rol in reglarea sistemului imunitar si in extinderea sperantei de viata a celulelor.