TIMIS. Comisarii OPC au continuat controalele la Timisoara si in judet si au gasit mai multe nereguli in localurile verificate.
CITESTE SI: Nesimtitii nu isi iau vacanta. Fotolii, saltele si scaune gasite de drumari intr-o parcare din vestul tarii
La o patiserie din Parta, inspectorii au descoperit ca toata materia prima nu era pastrata in conditiile impuse de producator. In zonele in care erau pregatite produsele, peretii si tavanul nu erau igienizate, in unele zone fiind picata tencuiala, erau vizibile urme de infiltratii sau mucegai, pavajul avea portiuni lipsa si era deteriorat. Frigiderele nu erau curatate, iar temperatura nu era cea optima pentru depozitarea produselor. Nici cuptorul nu era curatat, dar inspectorii au mai gasit si tavi neigienizate, cu grasime arsa pe ele, deformate sau rupte. In depozit si in spatiile de productie au fost gasite muste si furnici. Produsele expuse la vanzare nu aveau termene de valabilitate si erau expuse fara a avea informatii despre alergeni.
Inspectorii au dat 2 amenzi cu o valoare totala de 20.000 de lei, dar au propus si inchiderea unitatii pentru maxim 6 luni.
La un fast food de pe Calea Sagului din Timisoara comisarii au gasit produse care nu aveau etichete si carnea nu era tinuta la temperaturile optime. De asemenea, in interiorul locatiei comisarii au gasit si insecte, atat vii, cat si moarte. Inspectorii au dat o amenda de 20.000 de lei si au dispus inchiderea unitatii pana la remedierea deficientelor.
De asemenea, inspectorii au dispus retragerea de la vanzare a produselor cu deficiente.