Ceea ce mancam influenteaza, in mare masura, starea podoabei capilare. Iata de ce este este important sa stim ce alimente sa nu ne lipseasca din dieta daca vrem sa prevenim probleme precum caderea parului.
Este foarte posibil ca in aceasta perioada a anului sa observam ca ne cad mai multe fire de par. Specialistii ne spun ca este vorba despre un ciclu normal de reinnoire a parului, care dureaza cateva saptamani.
La acestea se adauga si imunitatea mai scazuta care vine „la pachet” cu sezonul rece, dar si factori care nu tin de anotimp, cum sunt stresul si alimentatia dezechilibrata. Afla din articolul nostru ce alimente sunt indispensabile pentru a avea un par sanatos.
Nicio zi fara proteine
In jur de 90% din structura firului de par este formata de cheratina, iar sinteza acestei substante se face cu ajutorul proteinelor, al zincului si al sulfului. Un aport insuficient de proteine in alimentatie se poate manifesta printr-un par casant, uscat si lipsit de stralucire. De asemenea, nivelul scazut al proteinelor poate avea ca urmare caderea parului.
Printre sursele de proteine se numara carnea, pestele, produsele lactate, ouale, nucile, fasolea si lintea. Zincul poate fi procurat din carne, peste, galbenus, drojdie de bere, seminte de dovleac, iar laptele, fasolea, broccoli si conopida ne pot furniza necesarul de sulf.
iti cade parul? Ai putea avea lipsa de fier. Zincul este foarte important pentru par, carentele acestuia asociindu-se cu modificari de troficitate a parului. Zincul se gaseste in leguminoase, in carne de vita, ficat si cereale integrale.