Clementa judecatorului Flavius Ionescu a starnit foarte multe comentarii in Palatul Dicasterial, mai cu seama ca cei 13 “locotenenti” a lui Torj, care au fost trimisi in judecata in acelasi dosar, au primit pedepse extrem dure, cuprinse intre 3 si 16 ani de inchisoare, adica un total aproape 100 de ani de inchisoare.
Totusi, in tentativa de a salva aparentele, instanta de judecata i-a aplicat o condamnare “exemplara” si lui Torj, respectiv un an de inchisoare, care s-a constatat ca a fost executat in perioada de arest preventiv, pentru vina de a fi gasit un cal pe o strada din Mosnita, pe care l-a luat acasa.
Desi avocatul Mihai Pasca a sustinut ca achitarea clientului sau a venit pe fondul lipsei de probe – in ciuda celor 21 de victime, 40 de martori, a inregistrarilor SRI si a arsenalului gasit in casa inculpatului, adica doua sabii, doua baionete, un cutit, un arc cu sageti si un dispozitiv cu socuri electrice – nu putini sunt cei care suspecteaza ca judecatorul a fost timorat de anturajul interlopului.
“Chiar daca celelalte condamnari din dosar sunt pe masura faptelor retinute in rechizitoriu, am facut recurs pentru ca in cazul Lucian Torj nu au fost retinute toate acuzatiile. De altfel, DIICOT ataca orice sentinta in care nu tine cont de probatoriul aflat la dosar”, ne-a declarat procurorul DIICOT Carmen Martinov.