Opinia Timisoarei

Din nou AUR olimpic pentru Romania la JO Paris 2024. Fetele din echipajul de 8+1, pe cea mai inalta treapta a podiumului

Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, AncuTa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia BereS, Ioana VrInceanu, Simona RadiS, Victoria stefania Petreanu au fost fetele care au urcat in barca de 8+1 a Romaniei.

CITESTE SI: Al doilea argint pentru Romania, intr-o zi, la JO Paris 2024. Gianina van Groningen si Ionela Cozmiuc au terminat pe locul al doilea, in spatele britanicelor 

Startul cursei a fost unul foarte echilibrat, cu Romania pe culoarul al treilea. la primul punct de control tricolorele erau la egalitate cu Canada si Marea Britanie, cele trei echipaje fiind foarte apropiate. La jumatatea cursei, Romania avea un usor avantaj fata de rivalele de pe locurile 2 si 3, urmate tot de Canada si Marea Britanie, la aproape o jumatate de barca de reprezentantele tarii frunzei de artar.
La ultimul punct de control, Romania era tot prima urmata de Canada si Marea Britanie, cu 4:26:67.

Tricolorele au tras din ce in ce mai puternic si in cele din urma au devenit campioane olimpice cu 5:54:39, urmate de Canada, la 4 secunde in spate si Marea Britanie, la aproape 6 secunde.

UPDATE: In proba similara a baietilor, Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu au plecat prost in cursa si nu s-au mai putut tine de adversari. Romanii au terminat pe locul 5, depasind Australia. Proba a fost castigata de Marea Britanie, urmata de Olanda si SUA.

CITESTE SI: O noua medalie pentru Romania la JO Paris 2024. Ioana Vrinceanu, Roxana Anghel au luat argintul 

Va reamintim, joi, echipajele Romaniei au luat un titlu olimpic prin Andrei Cornea si Marian Enache, in timp ce Ancuta Bodnar si Simona Radis au luat argintul.
Vineri dimineata, Ioana Vrinceanu si Roxana Anghel au adaugat un argint in palmaresul lotului de canotaj, in timp ce Gianina van Groningen si Ionela Cozmiuc au urcat si ele tot pe locul 2 al podiumului.

Aceste distinctii se adauga la cele doua castigate de David Popovici in probele de 100 si 200 de metri liber la inot. In prima a luat un bronz, iar in a doua a castigat titlul olimpic.

Exit mobile version