TIMISOARA. Premiul „Distinguished Chapter Leadership” al IEEE Education Society a fost acordat in 2021 directorului Centrului de ID/IFR si eLearning al Universitatii Politehnica Timisoara – dr. Diana Andone – pentru promovarea si implementarea activitatilor de e-learning, dar si pentru contributiile inovatoare in educatia digitala si promovarea in Romania a Asociatiei IEEE. Distinctia este acordata anual membrilor care, pe o perioada sustinuta de timp, au adus o contributie exceptionala in educatie la nivel international.
Factorii in baza carora s-a acordat distinctia au fost rolurile de conducere si calitatea conducerii, care au oferit o contributie inovatoare, inventiva si/sau importanta unui capitol local al IEEE Education Society pe o perioada sustinuta de timp. In justificarea premiului, IEEE Education Society a mentionat seria de lucrari si contributii la dezvoltarea de politici, metode si resurse de educatie digitala, in special pentru imbunatatirea calitatii educatiei in stiinta, tehnologie, inginerie, promovarea educatiei deschise si a influentarii educatiei pentru zeci de mii de educatori si tineri in Romania si Europa.
Premiul este oferit de IEEE Education Society si consta intr-o placheta, un certificat si participarea la ceremonia de inmanare a premiului de la Conferinta „Frontiere in Educatie” (Frontiers in Education – FIE), care va avea loc toamna urmatoare la Uppsala, Suedia.
„Acest premiu este o onoare pentru mine, pentru echipa din UPT care dezvolta educatia digitala si pentru Universitatea Politehnica Timisoara. Le multumesc celor care m-au nominalizat si sustinut: prof. Cristian-Gyozo Haba, Chair IEEE Education Romania, prof. Elena Helerea, Chair IEEE Women in Engineering Romania, Prof. Demetrios Sampson, University of Piraeus IEEE Golden Core Member, prof. Radu Vasiu, Universitatea Politehnica Timisoara si prof. Russ Meier, Milwaukee School of Engineering USA, prof. Rob Reilly, MIT, USA”, a spus dr. Diana Andone.
Institutul Inginerilor Electrotehnisti si Electronisti (Institute of Electrical and Electronics Engineers) este cea mai mare organizatie profesionala tehnica din lume dedicata avansarii tehnologiei in beneficiul umanitatii. IEEE si membrii sai inspira o comunitate globala sa inoveze pentru un viitor mai bun, prin cei peste 420.000 de membri din peste 160 de tari si publicatiile sale foarte citate, conferinte, standarde tehnologice si activitati profesionale si educationale. IEEE este „vocea” de incredere pentru inginerie, informatica si informatii tehnologice din intreaga lume. Sectiunea IEEE Education Society, infiintata in 1957, este una dintre cele mai vechi societati IEEE si este dedicata imbunatatirii calitatii educatiei ingineresti. in Romania, IEEE are o prezenta marcanta in universitati si in industrie, cu peste 1.000 de membri si organizeaza o serie de conferinte si activitati.