Opinia Timisoarei

Dispar stalpisorii si sensurile giratorii provizorii de la Giroc? Consiliul Judetean Timis nu este multumit de lucrare si ar putea renunta la ea. Video

TIMISOARA. Calea Timisoarei din Giroc s-a umplut de stalpisori portocalii pe mijlocul drumului si au fost create trei sensuri giratorii provizorii foarte mici. Toata aceasta lucrare, spun soferii, mai mult incurca circulatia. Problema a intrat in vizorul Consiliului Judetean Timis care este si proprietarul drumului.

CITESTE SI: Canicula opreste traficul greu pe sosele! Restrictii de circulatie pentru masinile de mare tonaj pe drumurile din Timis 

Consiliul Judetean Timis vrea sa construiasca pe aceasta portiune de drum, cea care leaga Timisoara de Giroc, doua sensuri giratorii definitive, insa procedurile mai dureaza, asa ca a intervenit prin construirea a trei sensuri giratorii mai mici, provizorii. Numai ca masinile circula destul de greu, in prezent, prin giratiile provizorii, asa ca CJ Timis ar putea sa renunte la aceasta lucrare.

”Avem prevazute 2 sensuri giratorii definitive, dar mai dureaza ceva timp si am spus ca pentru a rezolva problema mai rapid, am propus aceste sensuri giratorii provizorii. Participantii la trafic ne-au spus ca se gatuie circulatia in zona acestor sensuri giratorii. Am sa merg pe teren sa vad exact care este situatia si am sa verific cu colegii de la Primaria Giroc si cu cei de la Drumuri, iar daca se dovedeste ca din dorinta de a fluidiza traficul, noi il ingreunam si mai mult, noi vom renunta la aceste chestiuni, mai ales ca e o chestiune provizorie si vom astepta pana cand facem cele 2 sensuri giratorii definitive care vor avea doua benzi pe sens, nu una singura si in acea varianta nu va mai fi problema cu aceasta gatuire a circulatiei”, a declarat Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Alin Nica a mai spus ca TIR-urile nu au ce sa caute pe acest drum si ca este posibil sa fie puse restrictii de tonaj.

”Nu au ce sa caute TIR-uri pe acea zona, fiind o zonă rezidentiala Putem sa limitam tonajul pe aceasta portiune de drum, dar acest lucru trebuie sa il convenim cu colegii de la Drumuri si cu comisia de circulatie. Intr-un viitor nu foarte indepartat noi va trebui sa predam acest drum judetean care nu mai este un drum de legatura, este practic o strada intre Timisoara si Giroc, iar cele doua primarii il pot amenaja cum considera de cuviinta”, a mai spus Nica.

Presedintele CJ Timis a explicat ca drumul ar putea fi largit prin astuparea canalului din dreapta soselei, pe sensul de intrare in Giroc.

”Eu vad impermeabilizarea canalului din partea dreapta cum se merge spre Giroc si largirea suprafetei carosabile, dar asta trebuie sa faca parte dintr-un proiect nou de extindere a drumului judetean”, a adaugat Nica.

Va reamintim, Consiliul Judetean Timis a amenajat patru sensuri giratorii provizorii la Giroc, pe Calea Timisoarei. Acestea sunt la intersectiile cu strazile: Aviatiei, Soarelui, Jupiter si Neptun. In cadrul lucrarilor au fost montati stalpisori portocalii intre benzile de circulatie.

Valoarea lucrarilor este de 473.930 de lei.

 

Exit mobile version