Fostul investitor de la Poli Timisoara este decis sa-si continue demersul de a interzice echipei din liga a IV-a folosirea denumirii de ‘Politehnica’ si a culorilor alb-violet, desi reprezentantii ASU spun ca au castigat procesul la TAS.
Societatea lui Marian Iancu, SC Politehnica Timisoara SA a cerut in octombrie, anul trecut, Tribunalului de Arbitraj Sportiv sa ia masuri deoarece echipa din Liga a IV-a, ASU Politehnica se foloseste ilegal de numele <<Politehnica>> si de culorile alb-violet.
Iancu a anuntat atunci ca actiunea sa este indreptata in principal impotriva Federatiei Romane de Fotbal si Asociatiei Judetene de Fotbal Timis, pe care le-a notificat de mai multe ori, vreme de un an si opt luni, sa puna in aplicare decizia TAS, prin care se arata ca Politehnica Timisoara SA este singura avizata sa foloseasca sau sa cedeze folosinta numelui de <Politehnica> si a culorilor alb-violet si alb-negru in paralel cu acest nume. Totodata, Iancu a solicitat partilor reclamate si plata unei sume in cuantum de 983.000 euro, suma care ar fi reprezentat valoarea contabila a palmaresului.
Dupa aproape 6 luni, Tribunalul de la Lausanne a anuntat ca nu poate judeca aceasta cauza.
Reprezentantii ASU Politehnica au emis pe pagina oficiala un comunicat prin care au anuntat ca s-a facut dreptate: „Astazi, 23 aprilie, am primit decizia finala in cazul disputei cu Politehnica Timisoara SA (in insolventa) – societatea administrata in trecut de Marian Iancu.
Clubul nostru a transmis la Lausanne toate actele ce ne-au fost solicitate, pastrandu-ne pozitia initiala si folosind aceleasi argumente care au fost prezentate la momentul respectiv (invocarea faptului ca TAS nu are competenta de a se pronunta in conditiile in care societatea reclamanta, ce a fost controlata de Marian Iancu si care este acum in procedura de insolventa, a fost exclusa din cadrul FRF, precum si alte aspecte de ordin tehnic). Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a solutionat cazul prin admiterea uneia dintre exceptiile pe care le-am formulat, considerand ca nu poate judeca aceasta cauza in lipsa vreunei clauze compromisorii care sa lege partile. Cu alte cuvinte, TAS a afirmat ca societatea ce a fost detinuta de Marian Iancu nu se poate prevala de prevederile statutului FRF care ii dau posibilitatea de a se adresa TAS. De asemenea, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne obliga, prin sentinta data in acest caz, societatea lui Marian Iancu la plata unei sume in cuantum de 1500 franci elvetieni catre ASU Politehnica Timisoara, pe langa cheltuielile de arbitraj, ce vor fi suportate in totalitate tot de catre Politehnica Timisoara SA (in insolventa).
Apreciem ca in acest caz s-a facut dreptate, demersul lui Marian Iancu neavand nici o valoare juridica, potrivit motivelor aratate mai sus pe scurt si conform actelor depuse de catre noi la Tribunalul de Arbitraj
De asemenea, dorim sa ii reamintim lui Marian Iancu faptul ca suntem mult mai puternici decat ar putea crede si ca suntem pregatiti sa facem orice pentru a ne apara clubul si valorile in care credem. La fel cum am mai spus-o, nu ii vom permite acestui personaj sa ingroape pentru a doua oara Politehnica Timisoara si ne vom folosi de toate mijloacele ce ne stau la dispozitie pentru a face acest lucru! ”, se arata in comunicatul postat pe site-ul oficial al lui ASU Politehnica.
Marian Iancu sustine insa ca situatia este departe de a fi clarificata in aceasta speta si ca anuntul facut de TAS nu inseamna o victorie a celor de la ASU „Tribunalul de la Lausanne s-a pronuntat cu privire la faptul ca in prima instanta nu e competent sa judece si ca trebuie obligatoriu sa parcurgem calea interna a Federatiei Romane de Fotbal, sa mergem la comisiile FRF si dupa aceea, cine este nemultumit eventual sa atace la Lausanne hotararea Comisiei de Apel. De fapt, acesta a fost punctul de vedere al Federatiei Romane de Fotbal, ei au spus la TAS ca trebuia sa parcurgem mai intai calea comisiilor interne si abia apoi sa mergem la Lausanne. O sa facem lucrul acesta, maine imineata o sa depunem actiune la FRF, la prima comisie, vom parcurge, daca e cazul si cea de-a doua comisie, si daca vom pierde noi, vom merge la TAS. Daca nu, poate va merge la Lausanne cealalta parte”, a spus Iancu, care a explicat de ce nu s-a adresat din start comisiilor interne:” Noi am crezut ca putem merge direct la Lausanne dat fiind ca unul dintre reclamati este chiar Federatia Romana de Fotbal, dar o sa mergem si la comisiile interne daca asta trebuie si ne vom adresa apoi la TAS, daca vom pirde, dar eu cred ca vom castiga la tot ce inseamna comisiile din Romania, iar cei care vor merge la Lausanne vor fi chiar cei de la ASU Politehnica. Eu cred ca Federatia de aceasta data va lua masuri sinne va apara dreptul legat de palmares„, a spus Iancu
Marian Iancu a spus ca va plati si suma de 1500 de franci elvetieni, asa cum a specificat TAS-ul. „Astea sunt costurile pe care sunt obligat sa le platesc in conditiile in care ei au fost obligati sa se apere acolo”, a explicat Iancu.